Hokejová nominace Česka pro hry v Pekingu


Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán a generální manažer Petr Nedvěd dnes zveřejnili dvacet čtyři vyvolených pro olympiádu v Pekingu. Do nominace se trochu překvapivě nevešel Milan Gulaš, nebo nejproduktivnější hráč extraligy Filip Chlapík. Třináct nominovaných hokejistů se představilo i v Rusku na Channel One Cupu.

V nominaci i sedm pamětníků z Pchjongčchangu

Původně měl být hokejový turnaj na letošní zimní olympiádě nabitý hvězdami. Fanoušci se těšili na souboje McDavida, Ovečkina, či našeho Pastrňáka a dalších slavných jmen. NHL však nakonec svojí účast v Pekingu odvolala kvůli koronaviru a šanci předvést svoje umění tak dostanou především hráči z evropských soutěží. V české nominaci se objevilo sedm hráčů, kteří startovali i na minulé olympiádě v Pchjongčchangu: brankář Patrik Bartošák, obránci Tomáš Kundrátek a Vojtěch Mozík a útočníci Jan Kovář, Michal Řepík, Tomáš Zohorna a Roman Červenka. Ten se vrací do národního týmu po tříleté odmlce. Do výběru se naopak nedostal Milan Gulaš, který vyhrál kanadské bodování na ruském Channel One Cupu, nebo Filip Chlapík.

                                                                                                                                                                                                                                           zdroj: irozhlas.cz

Do konce ledna lze ještě soupisku změnit

Generální manažer Petr Nedvěd se k nominaci vyjádřil takto: „Soupiska není nafukovací. Věřím, že jsme vybrali správnou chemii. Všichni jsou součástí širší nominace. Pokud k něčemu dojde, jsou připraveni.“ Nominace se tedy ještě může změnit, jelikož do 24. ledna jsou v soupiskách povoleny změny. Poté už lze povolat jiné hráče jen kvůli případným zdravotním problémům. Trenéři by měli na výběr z třiceti náhradníků. Pro českou hokejovou reprezentaci začne olympijský turnaj 9. února zápasem proti Dánsku.

Nominace Česka na olympiádu:

Brankáři: Šimon Hrubec (Avangard Omsk/KHL), Roman Will (Traktor Čeljabinsk/KHL), Patrik Bartošák (Amur Chabarovsk/KHL)

Obránci: Jakub Jeřábek (Spartak Moskva/KHL), David Sklenička (Jokerit Helsinki/KHL), Lukáš Klok, Ronald Knot (oba Neftěchimik Nižněkamsk/KHL), Libor Šulák (Admiral Vladivostok/KHL), Vojtěch Mozík (Admiral Vladivostok/KHL), Tomáš Kundrátek (HC Oceláři Třinec)

Útočníci: Roman Červenka (Rapperswill-Jona/Švýcarsko), Jiří Smejkal (Lahti Pelicans/Finsko), Vladimír Sobotka, Michal Řepík (oba HC Sparta Praha), Hynek Zohorna, Tomáš Zohorna (oba Oskarshamn/Švédsko), Radan Lenc (Amur Chabarovsk/KHL), Jan Kovář (Zug/Švýcarsko), Matěj Stránský (HC Davos/Švýcarsko), Lukáš Sedlák, Tomáš Hyka (Traktor Čeljabinsk/KHL), Michael Špaček (Frölunda HC/Švédsko), Michael Frolík (Lausanne HC/Švýcarsko), David Krejčí (HC Olomouc)