Hertl pomohl hattrickem k porážce Calgary


Český útočník Tomáš Hertl zaznamenal proti Calgary Flames svůj čtvrtý hattrick v zámořské kariéře a výrazně tak pomohl k výhře San Jose 5:3. Žraloci se díky výhře posunuli na momentální sedmou pozici, která by jim zajišťovala postup do play-off.

První hattrick proti týmu ze západu

Hokejové fanoušky možná překvapí, že ani jeden z předchozích Hertlovo hattricků v NHL nebyl proti týmu ze Západní konference. San Jose přitom hraje nejvíce zápasů právě proti týmům z této konference. První hattrick se datuje do Tomášovo nováčkovské sezóny 2013/14, kdy předvedl čtyřgólové galapředstavení proti New York Rangers. Další třígólové příspěvky si schoval do ledna roku 2019, konkrétně proti Pittsburghu Penguins a Washingtonu Capitals. Všechno tedy celky z východu. Až nyní ochutnal jeho medicínu i tým ze Západní konference. Konkrétně odnesl jeho řádění český gólman Dan Vladař chytající za Calgary Flames.

Pohovor s trenérem Boughnerem

Tomáš Hertl nebyl v posledních týdnech úplně spokojený se svým bodovým příspěvkem: „Už jsem to potřeboval. Štvalo mě, že se mi tolik nedaří, ale jsem už dost zkušený, abych se tím nenechal vykolejit,“ Měl pohovor i s hlavním trenérem San Jose Bobem Boughnerem, který se ho snažil uklidnit: „Říkal jsem mu, že je jen otázka času, než to zlomí. Není přece možné, aby hrál v NHL tak dlouho a na tak vysoké úrovni, a najednou z toho úplně vypadl,“  Hertl odehrál v zápase téměř 19 minut a připsal si pět střel na branku. Ze zápasu si český reprezentant zaslouženě odnesl cenu pro první hvězdu utkání. V klubové historii se navíc dostal na čtvrté místo v počtu dosažených hattricků. Před ním jsou už jen Jonathan Cheechoo - 9, Patrick Marleau a Joe Pavelski - 5. Poslední dva jmenované borce má český sniper už na dohled a mohl by je dostihnout ještě tuto sezónu.