Fotbalisty Benjamin Mendy byl propuštěn z vězení na kauci

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Fotbalisty Benjamin Mendy byl propuštěn z vězení na kauci


Obránce Manchesteru City Benjamin Mendy byl po více než sto dnech ve vězení propuštěn na kauci. Trojnásobný vítěz Premier League a mistr světa z roku 2018 čelí obvinění ze znásilnění a sexuálního napadení. Podmínky propuštění na kauci nebyly zveřejněny.

20Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Na soud bude čekat doma

Benjamin Mendy, obránce Citizens, se kterými vyhrál třikrát Premier League, byl vzat do vazby loni v srpnu. Nejprve byl obviněn ze čtyř případů znásilnění a jednoho sexuálního napadení. Následně se seznam obvinění rozrost ještě o další tři případy znásilnění. Ačkoli soud jeho žádost o propuštění na kauci loni v září zamítl, nyní se již dočkal. Soudce Patrick Thompson o tom rozhodl při neveřejném slyšení.

Mendy musí, mimo jiné, zůstat v místě trvalého bydliště a do dnešní půlnoci odevzdat cestovní pas. Zároveň nesmí kontaktovat možné oběti. Soud měl proběhnou již letos v lednu, soudce Thompson však již před časem oznámil, že v tomto datu se soud s největší pravděpodobností nestihne. Podle agentury AP začne soud s obráncem Manchesteru City nejdříve 27.června.

MostBet nabízí bonus až 8000 Kč !

Potíže ve vězení a přesun

Benjamin Mendy byl obviněn spolu se svým krajanem Louisem Sahou ze znásilnění a sexuálního napadení. Několika případů se měl Mendy dopustit mezi lety 2019-2020. Jeho propuštění na kauci přichází jen pár dnů potom, co byl převezen den před Štědrým dnem z věznice kategorie B do nejpřísněji střeženého typu věznice v Anglii. Do médií pronikla zpráva, že jedním z důvodů jeho přesunu bylo reálné riziko napadení od jiných spoluvězňů. Mendyho případ se v Anglii těší velké publicitě a stejně jako jinde ve světě nejsou vězni s přečiny související se sexuálním napadením příliš oblíbení.