Formule 1: Velká cena Singapuru 2022

Po necelém měsíci se o slovo znovu hlásí Formule 1. Fanoušci určitě mají ještě v živé paměti závěr poslední Velké ceny Itálie, kdy se po kontroverzním rozhodnutí vedení závodu dojíždělo za safety carem a pro jedenáctý triumf v letošní sezoně si dojel Max Verstappen. Ten by si za jistých okolností mohl připsal úspěšnou obhajobu celkového vítězství v šampionátu již po tomto víkendu. Noční závod v Singapuru tak bude velmi ostře sledován, a to nejen díky Verstappenově možné korunovaci, ale také kvůli jezdcům stáje Ferrari, kterým se dlouhodobě nedaří nebo dvojici pilotům z Mercedesu, kteří se tlačí na pozice závodníků italské stáje.

Vstupní bonus u 22Bet

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Formule 1: Velká cena Singapuru 2022

Po necelém měsíci se o slovo znovu hlásí Formule 1. Fanoušci určitě mají ještě v živé paměti závěr poslední Velké ceny Itálie, kdy se po kontroverzním rozhodnutí vedení závodu dojíždělo za safety carem a pro jedenáctý triumf v letošní sezoně si dojel Max Verstappen. Ten by si za jistých okolností mohl připsal úspěšnou obhajobu celkového vítězství v šampionátu již po tomto víkendu. Noční závod v Singapuru tak bude velmi ostře sledován, a to nejen díky Verstappenově možné korunovaci, ale také kvůli jezdcům stáje Ferrari, kterým se dlouhodobě nedaří nebo dvojici pilotům z Mercedesu, kteří se tlačí na pozice závodníků italské stáje.

Vstupní bonus u 22Bet


Závod Formule 1: VC Singapuru

Okruh v zálivu Marina Bay je jeden z nejikoničtějších v kalendáři Formule 1. Jedná se o městskou trať, což už je samo o sobě pro jezdce extrémně náročné. Zde se však k netradičním podmínkám přidává také fakt, že se závod jede v nočních hodinách pod umělým osvětlením. I kvůli tomu berou  jezdci okruh v Singapuru za jeden z nejtěžších vůbec. První Velká cena Singupu Formule 1 se jela až v roce 2008. Od té doby je tato destinace karavanou F1 pravidelně navštěvována, kromě posledních dvou ročníků, kdy stejně jako i několika dalších okruhů musel být závod vynechám kvůli pandemii Koronaviru. Nejúspěšnějším jezdcem v krátké historii okruhu je Sebastian Vettel, který zde dokázal triumfovat hned pětkrát, z toho třikrát coby jezdec Red Bullu a dvakrát v barvách italského Ferrari. Na paty mu pak šlape Lewis Hamilton, který v Marina Bay vyhrál čtyřikrát. Ani jeden z nich však rekordní čas překvapivě nedrží. Rekordmanem je zatím Kevin Magnussen, jenž zde v roce 2018 zajel čas 1:41.905. Technicky velmi náročná trať má třiadvacet zatáček a délku lehce přes pět kilometrů. Jezdci jej během nedělního zápolení obkrouží jednašedesátkrát.

Program VC Singapuru:

  • 30. 9., 12:00 – první trénink
  • 30. 9., 15:00 – druhý trénink
  • 1. 10., 12:00 – třetí trénink
  • 1. 10., 15:00 – kvalifikace
  • 2. 10., 15:00 – hlavní závod

Na co vsadit?

  • Nizozemský fenomén Max Verstappen míří sebevědomě za obhajobou titulu. Zdá se, že v letošní sezoně jej už nic nezastaví. V dosavadním průběhu vyhrál už v jedenácti závodech a například jeho vítězství na poslední Velké ceně Itálie, kde nikdy předtím nevyhrál, jasně dokazuje, že Red Bull je v současné době daleko před konkurencí. Není proto divu, že je Verstappen i pro závod v Singapuru považován za hlavního favorita, ačkoli ani na okruhu Marina Bay nikdy nezvítězil a nejlépe umístěný dojel v roce 2018 na druhém místě. V současné době však Red Bull nebere v potaz žádné historické tabulky a bude útočit na první vítězství od roku 2013 na této trati. A za poměrně solidní kurz si zahraji, že se jim tento útok povede a Max Verstappen zvítězí v závodě.
  • Druhý náš tip bude opět jezdec Red Bullu, nyní tedy Sergio Pérez. Ten zůstává trochu ve stínu Verstappena, což je samozřejmě logické, Nizozemec je jedničkou týmu, na druhou stranu je však třeba říci, že mexický pilot je v celkovém hodnocení na stále skvělém třetím místě a sedí v monopostu, který je technologicky nad veškerou konkurencí. I vzhledem k tomu, že Verstappen pravděpodobně nebude potřebovat do konce sezony skoro žádnou pomoc od kolegy na trati, aby obhájil titul, vzniká tu pak prostor, který by mohl Mexičan využít. Jak již jsme se totiž několikrát přesvědčili, pokud dostane Pérez volnou ruku, zajíždí skvělé výsledky, za příklad může sloužit třeba letošní Velká cena Monaka, kde Pérez vyhrál. V závodě na Marina Bay si zahraju, že se umístí do třetího místa, což vidím jako velmi reálné.

Kalendář Formule 1 2022

       
   DATUM  VELKÁ CENA  
   20. března 2022  Velká cena Bahrajnu (Sakhir)  
   27. března 2022  Velká cena Saúdké Arábie (Jeddah)  
   9. dubna 2022  Velká cena Austrálie (Melbourne)  
   24. dubna 2022  Velká cena Emilia Romagna (Imola)  
   8. května 2022  Velká cena Miami (Miami)  
   22. května 2022  Velká cena Španělska (Barcelona)  
   29. května 2022  Velká cena Monaka (Monte Carlo)  
   12. června 2022  Velká cena Ázerbájdžánu (Baku)  
   19. června 2022  Velká cena Kanady (Montreal)  
   3. července 2022  Velká cena Velké Británie (Silverstone)  
   10. července 2022  Velká cena Rakouska (Spielberg)  
   24. července 2022  Velká cena Francie (Le Castellet)  
   31. července 2022  Velká cena Maďarska (Hungaroring)  
   28. srpna 2022  Velká cena Belgie (Spa-Francorchamps)  
   4. září 2022  Velká cena Nizozemska (Zandvoort)  
   11. září 2022  Velká cena Itálie (Monza)  
   25. září 2022  Velká cena Ruska (Soči) zrušeno  
   2. října 2022  Velká cena Singapuru (Marina Bay)  
   9. října 2022  Velká cena Japonska (Suzuka)  
   23. října 2022  Velká cena USA (Austin)  
   30. října 2022  Velká cena Mexika (Mexico City)  
   13. listopadu 2022  Velká cena Brazílie (Sao Paulo)  
   20. listopadu 2022  Velká cena Abú Dhabí (Abú Dhabí)  
       

 

Oficiální kanály Formule 1

Nejlepší a nejrychlejší kanály, na nichž můžete sledovat aktuální informace, výsledky či celkové pořadí MS jezdců či poháru konstruktérů, jsou ty oficiální, a to včetně sociálních sítí, kde se to skvělými momentkami ze závodů jen hemží. Najdete na nich úplně vše, stačí se nimi jenom chvíli proklikávat a hledat.

Formule 1 v televizi

V případě, že si nejraději vychutnáváte formulové závody přímo na obrazovkách televize, nezbývá vám nic jiného než si zaplatit za sportovní kanály Sport 1 a Sport 2, které vlastní vysílací práva na F1 již delší dobu. Zatímco na Sport 1 naladíte přenosy z tréninků a kvalifikací, „dvojka“ vysílá samotný závod, který bývá doprovázen i odborným studiem.

Veškeré potřebné informace, o tom, jak sportovní kanály Sport 1 a Sport 2 naladit, zjistíte v našem přehledu sportovních kanálů.

Formule 1 online (v sázkových kancelářích)

Zatím to není pravidlem, ovšem některé podniky formule 1 najdete ke sledování zdarma díky live streamům sázkových kanceláří. Pro sázkaře je rovněž důležité vědět, že na formule 1 si lze vsadit v podstatě u všech našich partnerských sázkových kanceláří, a to i live.

Vstupní bonus u Mostbet

Formule 1 live stream

Kromě sportovních kanálů Sport 1 a Sport 2 lze zvolit i jiné možnosti sledování formulí. Celý seriál můžete sledovat např. na oficiálních webových stránkách díky online televizi F1 TV. Při registraci máte na výběr ze dvou možností vysílání. Buď můžete zvolit TV Access za 26,99 € ročně, popř. 2,99 € měsíčně (k dispozici pouze záznamy závodů F1, F2 a F3) nebo TV Pro za 49,99 € ročně, popř. 5,99 € měsíčně (k dispozici živé přenosy F1, F2, F3). Díky F1 TV můžete sledovat závody z jedinečných pohledů kamer umístěných přímo v kokpitu a další nevšední záběry. K dispozici vám budou také podrobné statistiky a archivní závody. Milovníky formulí potěší i seriály F2 a F3.

Další možností sledování formulí nabízí služby Amazon Prime, Hulu či Youtube.

Alternativou k placeným přenosům či občasným streamům sázkových kanceláří jsou různé weby, na nichž můžete najít přímý přenos závodu. Jejich nevýhodou ovšem je, že se musíte proklikat spoustou reklam a hrozí vám riziko nějakého viru. Zajímavou alternativou může být volně dostupná polská online televize TVP Sport.

Veškeré informace o sledování formulí najdete na stránce Formule 1 online.