Formule 1: Velká cena Brazílie 2022

Po Velké ceně Mexika čeká na piloty Formule 1 další jihoamerická zastávku. Tentokrát se karavana F1 zastaví v Brazílii na tamním okruhu Interlagos. O vítězi letošní sezony je již sice dávno rozhodnuto, přesto se mají fanoušci na co těšit. Stále je totiž ve hře lákavá druhá příčka v celkovém pořadí. O tu budou svádět boj týmový kolega mistra světa Sergio Pérez a Charles Leclerc, týmová jednička italské stáje Ferrari. Jak již však dokázal poslední závod, Max Verstappen je stále dostatečně motivován k tomu, aby i za rozhodnutého stavu podával maximální výkony.

Vstupní bonus u 22Bet

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Formule 1: Velká cena Brazílie 2022

Po Velké ceně Mexika čeká na piloty Formule 1 další jihoamerická zastávku. Tentokrát se karavana F1 zastaví v Brazílii na tamním okruhu Interlagos. O vítězi letošní sezony je již sice dávno rozhodnuto, přesto se mají fanoušci na co těšit. Stále je totiž ve hře lákavá druhá příčka v celkovém pořadí. O tu budou svádět boj týmový kolega mistra světa Sergio Pérez a Charles Leclerc, týmová jednička italské stáje Ferrari. Jak již však dokázal poslední závod, Max Verstappen je stále dostatečně motivován k tomu, aby i za rozhodnutého stavu podával maximální výkony.

Vstupní bonus u 22Bet


Závod Formule 1: VC Brazílie

Svým způsobem je obrovská škoda, že se průběh letošní sezony vyvinul tak jednoznačně a na trati Interlagos již neuvidíme souboj o celkové první místo. Právě trať v Brazílii je totiž dostatečně atraktivní na velké souboje nejlepších jezdců. V loňském roce zde těsně vyhrál Lewis Hamilton před Maxem Verstappen, ani to však nakonec britskému pilotovi nestačilo k tomu, aby získal celkový triumf. V letošní sezoně je situace úplně jiná. Pohledy fanoušků budou samozřejmě stále směřovat k Maxi Verstappenovi, který může ještě vylepšit rekord v počtu výher za sezonu, co se však boje o celkové pořadí týče, zajímavější bude sledovat Charlese Leclerca a Sergia Péreze, kteří bojují o druhou příčku. Téměř čtyři a půl kilometrů dlouhou trať obkrouží závodníci v nedělním závodě hned jednasedmdesátkrát. Nejvíce titulů ze současných jezdců má na kontě Lewis Hamilton, který v Brazílie vyhrál stejně jako Sebastian Vettel třikrát. Pouze jednou zde zvítězil úřadující mistr světa Max Verstappen. Nejrychlejší kolo se zde podařilo zajet finskému jezdci Valtteri Bottasovi, který v roce 2018 zaznamenal čas 1:10.540. Historicky nejúspěšnějším jezdcem Velké ceny Brazílie je však jednoznačně Alain Prost, jenž se zde radoval mezi lety 1982 až 1990 hned šestkrát.

Program VC Brazílie:

  • 11. 11., 20:00 – první trénink
  • 11. 11., 23:00 – kvalifikace
  • 12. 11., 19:00 – druhý trénink
  • 12. 11., 22:00 – kvalifikační sprint
  • 13. 11., 21:00 – hlavní závod

Na co vsadit?

  • Je evidentní, komu ze závodníků letošní sezona patří. Dominantní Max Verstappen si již dávno zajistil titul mistra světa, druhý ve své kariéře, a i v Brazílii bude jednoznačně patřit mezi největší favority. Již při závodě v Mexiku se spekulovalo, zda-li bude mít nizozemský pilot dostatečnou motivaci k tomu, aby podal nejlepší možný výkon. Svým triumfem však Verstappen všem pochybovačům odpověděl. K letošní dominanci mu samozřejmě značně pomohl velmi silný tým, který má v zádech. Red Bull skutečně letos nemá konkurenci a dá se předpokládat, že ani v Brazílii tomu nebude jinak. Suverenita Maxe Verstappena v letošní sezoně se však trochu negativně odráží na kurzové nabídce sázkových kanceláří, jelikož kurz na vítězství v závodě Maxe Verstappena je stále nižší. Míra rizika tomu však do značné míry odpovídá.
  • Druhý monopost Red Bullu bude v Brazílii také pod drobnohledem. Sergio Pérez stále bojuje s Charlesem Leclercem o druhou příčku v celkovém pořadí. Dva závody před koncem ročníku má náskok pouze pět bodů. K dispozici má však jasně silnější tým a co se týče dovedností samotných jezdců, mohou na tom piloti Ferrari a Red Bullu být téměř podobně. Předpokládám tedy, že se Sergio Pérez umístí ve víkendové Velké ceně Brazílie na stupních vítězů.

Kalendář Formule 1 2022

       
   DATUM  VELKÁ CENA  
   20. března 2022  Velká cena Bahrajnu (Sakhir)  
   27. března 2022  Velká cena Saúdké Arábie (Jeddah)  
   9. dubna 2022  Velká cena Austrálie (Melbourne)  
   24. dubna 2022  Velká cena Emilia Romagna (Imola)  
   8. května 2022  Velká cena Miami (Miami)  
   22. května 2022  Velká cena Španělska (Barcelona)  
   29. května 2022  Velká cena Monaka (Monte Carlo)  
   12. června 2022  Velká cena Ázerbájdžánu (Baku)  
   19. června 2022  Velká cena Kanady (Montreal)  
   3. července 2022  Velká cena Velké Británie (Silverstone)  
   10. července 2022  Velká cena Rakouska (Spielberg)  
   24. července 2022  Velká cena Francie (Le Castellet)  
   31. července 2022  Velká cena Maďarska (Hungaroring)  
   28. srpna 2022  Velká cena Belgie (Spa-Francorchamps)  
   4. září 2022  Velká cena Nizozemska (Zandvoort)  
   11. září 2022  Velká cena Itálie (Monza)  
   25. září 2022  Velká cena Ruska (Soči) zrušeno  
   2. října 2022  Velká cena Singapuru (Marina Bay)  
   9. října 2022  Velká cena Japonska (Suzuka)  
   23. října 2022  Velká cena USA (Austin)  
   30. října 2022  Velká cena Mexika (Mexico City)  
   13. listopadu 2022  Velká cena Brazílie (Sao Paulo)  
   20. listopadu 2022  Velká cena Abú Dhabí (Abú Dhabí)  
       

 

Oficiální kanály Formule 1

Nejlepší a nejrychlejší kanály, na nichž můžete sledovat aktuální informace, výsledky či celkové pořadí MS jezdců či poháru konstruktérů, jsou ty oficiální, a to včetně sociálních sítí, kde se to skvělými momentkami ze závodů jen hemží. Najdete na nich úplně vše, stačí se nimi jenom chvíli proklikávat a hledat.

Formule 1 v televizi

V případě, že si nejraději vychutnáváte formulové závody přímo na obrazovkách televize, nezbývá vám nic jiného než si zaplatit za sportovní kanály Sport 1 a Sport 2, které vlastní vysílací práva na F1 již delší dobu. Zatímco na Sport 1 naladíte přenosy z tréninků a kvalifikací, „dvojka“ vysílá samotný závod, který bývá doprovázen i odborným studiem.

Veškeré potřebné informace, o tom, jak sportovní kanály Sport 1 a Sport 2 naladit, zjistíte v našem přehledu sportovních kanálů.

Formule 1 online (v sázkových kancelářích)

Zatím to není pravidlem, ovšem některé podniky formule 1 najdete ke sledování zdarma díky live streamům sázkových kanceláří. Pro sázkaře je rovněž důležité vědět, že na formule 1 si lze vsadit v podstatě u všech našich partnerských sázkových kanceláří, a to i live.

Vstupní bonus u Mostbet

Formule 1 live stream

Kromě sportovních kanálů Sport 1 a Sport 2 lze zvolit i jiné možnosti sledování formulí. Celý seriál můžete sledovat např. na oficiálních webových stránkách díky online televizi F1 TV. Při registraci máte na výběr ze dvou možností vysílání. Buď můžete zvolit TV Access za 26,99 € ročně, popř. 2,99 € měsíčně (k dispozici pouze záznamy závodů F1, F2 a F3) nebo TV Pro za 49,99 € ročně, popř. 5,99 € měsíčně (k dispozici živé přenosy F1, F2, F3). Díky F1 TV můžete sledovat závody z jedinečných pohledů kamer umístěných přímo v kokpitu a další nevšední záběry. K dispozici vám budou také podrobné statistiky a archivní závody. Milovníky formulí potěší i seriály F2 a F3.

Další možností sledování formulí nabízí služby Amazon Prime, Hulu či Youtube.

Alternativou k placeným přenosům či občasným streamům sázkových kanceláří jsou různé weby, na nichž můžete najít přímý přenos závodu. Jejich nevýhodou ovšem je, že se musíte proklikat spoustou reklam a hrozí vám riziko nějakého viru. Zajímavou alternativou může být volně dostupná polská online televize TVP Sport.

Veškeré informace o sledování formulí najdete na stránce Formule 1 online.