Formule 1: Velká cena Bahrajnu 2023

Formule 1 se probouzí ze zimního spánku a již první březnový víkend nabídne začátek nové sezony. Ten se bude odehrávat stejně jako v předešlém roce na okruhu v Sáchiru při Velké ceně Bahrajnu. Loňský ročník, který je perfektně shrnut v dokumentu z dílny Netflixu, který právě vyšel, se nesl ve znamení dominance mistra světa Maxe Verstappena a obrovského počtu chyb italské stáje Ferrari. Jak tedy bude vypadat letošní ročník? Obhájí Nizozemec Max Verstappen triumf a stane se potřetí mistrem světa nebo na něj zaútočí Charles Leclerc, který si na začátku loňské sezony vedl skvěle? Nebo se do boje o titul vrátí jezdci stáje Mercedes?

Vstupní bonus u 22Bet

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Formule 1: Velká cena Bahrajnu 2023

Formule 1 se probouzí ze zimního spánku a již první březnový víkend nabídne začátek nové sezony. Ten se bude odehrávat stejně jako v předešlém roce na okruhu v Sáchiru při Velké ceně Bahrajnu. Loňský ročník, který je perfektně shrnut v dokumentu z dílny Netflixu, který právě vyšel, se nesl ve znamení dominance mistra světa Maxe Verstappena a obrovského počtu chyb italské stáje Ferrari. Jak tedy bude vypadat letošní ročník? Obhájí Nizozemec Max Verstappen triumf a stane se potřetí mistrem světa nebo na něj zaútočí Charles Leclerc, který si na začátku loňské sezony vedl skvěle? Nebo se do boje o titul vrátí jezdci stáje Mercedes?

Vstupní bonus u 22Bet


Závod Formule 1: VC Bahrajnu

Závodní okruh v Sáchiru byl otevřen v roce 2004 a s výjimkou v roce 2011 se karavana Formule 1 na toto závodiště pravidelně vrací. Nejlepším jezdcem co do počtu triumfů se na zdejší trati Lewis Hamilton, který si připsal pět vítězství. V závěsu za ním je pak Sebastian Vettel, jenž vyhrál čtyřikrtá. Německý pilot již však žádný další triumf nepřidá, už během loňské sezony oznámil, že na konci roku 2022 ukončuje svoji kariéru ve Formuli 1. Loňský závod v Bahrajnu se nesl ve znamení jezdců Ferrari, kteří zde ovládli závod a dojeli si pro double. Otázkou je, zda-li se jim něco podobného může podařit i letos. Ačkoli předsezonní testy ukázaly, že italská mašinérie bude mít k dispozici opět skvělý vůz, konkurence z Mercedesu a především z Red Bullu také nazahálela. Trať v Sáchiru sice brázdí celkem patnáct zatáček, přesto je však považována za rovinatou, jelikož v každém ze tři sektorů se alespoň jedna dlouhá rovinka nachází. Samotný okruh má pak délku necelých pět a půl kilometru a jezdci jej během nedělního závodu obkrouží celkem sedmapadesátkrát.

Program VC Bahrajnu:

  • 3. 3., 12:30 – první trénink
  • 3. 3., 16:00 – druhý trénink
  • 4. 3., 12:30 – třetí trénink
  • 4. 3., 16:00 – kvalifikace
  • 5. 3., 16:00 – hlavní závod

Na co vsadit?

  • Jak již bylo řečeno, loňskou sezonu dominantním způsobem ovládl Max Verstappen a připsal si druhý celkový triumf ve své kariéře. Dá se očekávat, že z nastoleného tempa nebude chtít ubrat ani v letošním roce. Nizozemský pilot měl začátek loňské sezony hrozný a právě na Velké ceně Bahrajnu by si rád spravil chuť, jelikož zde loni nedojel ani do cíle. Ačkoli je pravděpodobné, že startovní pole bude vyrovnanější než to loňské, náskok týmu Red Bull byl tak očividný, že je jen těžko představitelné, že by o něj stáj během zimní pauzy přišla. Sázka na vítězství Maxe Verstappena se může v prvním závodě nového ročníku jevit jako mírně riskantní, za poměrně hodnotný kurz na tuto příležitost to však stojí.
  • Kromě úřadujícího mistra světa nedokončil loňskou Velkou cenu Bahrajnu ani jeho týmový kolega Sergio Pérez. Ten měl kousek před cílem poruchu motoru a byť se držel v popředí startovního pole, musel odstoupit. Pokud však budeme kalkulovat s tím, že mexického pilota žádná technické trable nepotkají, je velmi pravděpodobné, že se umístí velmi vysoko. Loni jasně prokázal, že se silným vozem, který Red Bull k dispozici samozřjmě má, dokáže držet krok i s těmi nejlepšími, Velkou cenu Monaka například populární Pérez loni vyhrál. To vše jsou indície, které značí, že není vůbec nereálné, aby se Sergio Pérez umístil do třetího místa v první závodě letošní sezony.

Kalendář Formule 1 2022

       
   DATUM  VELKÁ CENA  
   20. března 2022  Velká cena Bahrajnu (Sakhir)  
   27. března 2022  Velká cena Saúdké Arábie (Jeddah)  
   9. dubna 2022  Velká cena Austrálie (Melbourne)  
   24. dubna 2022  Velká cena Emilia Romagna (Imola)  
   8. května 2022  Velká cena Miami (Miami)  
   22. května 2022  Velká cena Španělska (Barcelona)  
   29. května 2022  Velká cena Monaka (Monte Carlo)  
   12. června 2022  Velká cena Ázerbájdžánu (Baku)  
   19. června 2022  Velká cena Kanady (Montreal)  
   3. července 2022  Velká cena Velké Británie (Silverstone)  
   10. července 2022  Velká cena Rakouska (Spielberg)  
   24. července 2022  Velká cena Francie (Le Castellet)  
   31. července 2022  Velká cena Maďarska (Hungaroring)  
   28. srpna 2022  Velká cena Belgie (Spa-Francorchamps)  
   4. září 2022  Velká cena Nizozemska (Zandvoort)  
   11. září 2022  Velká cena Itálie (Monza)  
   25. září 2022  Velká cena Ruska (Soči) zrušeno  
   2. října 2022  Velká cena Singapuru (Marina Bay)  
   9. října 2022  Velká cena Japonska (Suzuka)  
   23. října 2022  Velká cena USA (Austin)  
   30. října 2022  Velká cena Mexika (Mexico City)  
   13. listopadu 2022  Velká cena Brazílie (Sao Paulo)  
   20. listopadu 2022  Velká cena Abú Dhabí (Abú Dhabí)  
       

 

Oficiální kanály Formule 1

Nejlepší a nejrychlejší kanály, na nichž můžete sledovat aktuální informace, výsledky či celkové pořadí MS jezdců či poháru konstruktérů, jsou ty oficiální, a to včetně sociálních sítí, kde se to skvělými momentkami ze závodů jen hemží. Najdete na nich úplně vše, stačí se nimi jenom chvíli proklikávat a hledat.

Formule 1 v televizi

V případě, že si nejraději vychutnáváte formulové závody přímo na obrazovkách televize, nezbývá vám nic jiného než si zaplatit za sportovní kanály Sport 1 a Sport 2, které vlastní vysílací práva na F1 již delší dobu. Zatímco na Sport 1 naladíte přenosy z tréninků a kvalifikací, „dvojka“ vysílá samotný závod, který bývá doprovázen i odborným studiem.

Veškeré potřebné informace, o tom, jak sportovní kanály Sport 1 a Sport 2 naladit, zjistíte v našem přehledu sportovních kanálů.

Formule 1 online (v sázkových kancelářích)

Zatím to není pravidlem, ovšem některé podniky formule 1 najdete ke sledování zdarma díky live streamům sázkových kanceláří. Pro sázkaře je rovněž důležité vědět, že na formule 1 si lze vsadit v podstatě u všech našich partnerských sázkových kanceláří, a to i live.

Vstupní bonus u Mostbet

Formule 1 live stream

Kromě sportovních kanálů Sport 1 a Sport 2 lze zvolit i jiné možnosti sledování formulí. Celý seriál můžete sledovat např. na oficiálních webových stránkách díky online televizi F1 TV. Při registraci máte na výběr ze dvou možností vysílání. Buď můžete zvolit TV Access za 26,99 € ročně, popř. 2,99 € měsíčně (k dispozici pouze záznamy závodů F1, F2 a F3) nebo TV Pro za 49,99 € ročně, popř. 5,99 € měsíčně (k dispozici živé přenosy F1, F2, F3). Díky F1 TV můžete sledovat závody z jedinečných pohledů kamer umístěných přímo v kokpitu a další nevšední záběry. K dispozici vám budou také podrobné statistiky a archivní závody. Milovníky formulí potěší i seriály F2 a F3.

Další možností sledování formulí nabízí služby Amazon Prime, Hulu či Youtube.

Alternativou k placeným přenosům či občasným streamům sázkových kanceláří jsou různé weby, na nichž můžete najít přímý přenos závodu. Jejich nevýhodou ovšem je, že se musíte proklikat spoustou reklam a hrozí vám riziko nějakého viru. Zajímavou alternativou může být volně dostupná polská online televize TVP Sport.

Veškeré informace o sledování formulí najdete na stránce Formule 1 online.