Federer i Nadal přislíbili účast na letošním Laver Cupu

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Federer i Nadal přislíbili účast na letošním Laver Cupu


Na konci letošního září se budou moci fanoušci tenisu těšit již na pátý ročník Laver Cupu, tenisovou obdobu golfového Ryder Cupu. A účast již přislíbily dvě z nejzářivějších hvězd, čerstvý vítěz Australian Open a momentálně vládce historické tabulky v počtu získaných Grand Slamů Rafael Nadal a švýcarská legenda Roger Federer.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Nadal a Federer ve čtyřhře ?

Unikátní obrázek se zjevil fanouškům při premiérovém ročníku Laver Cupu v roce 2017 v Praze. Tehdy poprvé a od té doby také naposledy, stanuli Roger Federer a Rafael Nadal bok po boku ve společné čtyřhře. V rozhodujícím třetím setu, zkráceném na deset vítězných bodů, tehdy porazili americkou dvojici Sam Querrey a Jack Sock. Nyní to vypadá, že po pěti letech by se mohla historie opakovat a Nadal s Federerer by si opět mohli zahrát spolu. Oba tenisté již přislíbili na letošní Laver Cup svou účast. Doufejme, že jim v tom nezabrání zranění.

„Strašně se těším na svůj návrat k tenisu, Laver Cup je bezesporu součástí mého plánu. Rafa je velkou inspirací jak pro mě, tak i pro milióny lidí po celém světě. Po loňském Laver Cupu v Bostonu mi navrhl, že bychom v Londýně mohli odehrát čtyřhru. A já jsem určitě pro návrat dvojice ‚Fedal‘!“ netajil se nadšením Roger Federer.

Zdroj: lequipe.fr

Federerův návrat k tenisu

Obavy mají sportovní fanoušci především u Federera. Toho v posledních letech trápí zranění kolena, kvůli němuž musel již několikrát na operaci. Na okruhu ATP se představil naposledy loni na jeho milovaném Wimbledonu, kde skončil ve čtvrtfinále na raketě polského tenisty Hurkacze. Kdy se Federer vrátí na kurty však stále jasné není. Na středeční sponzorské akci uvedl, že bližší termín svého comebacku upřesní během dubna či května. Vrcholem sezony by pro něj opět měl být anglický Grand Slam, který opanoval již osmkrát.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !