FA vyšetřuje pochybné sázky. V podezření je hráč Arsenalu

Luboš Řepa

Luboš Řepa

FA vyšetřuje pochybné sázky. V podezření je hráč Arsenalu


The Football Associatiom, nejvyšší řídící orgán anglické kopané, se začal zabývat podezřelou sázkou na žlutou kartu jednoho z hráčů londýnského Arsenalu. K události mělo dojít v této sezoně a pochybnosti vyvolaly především neobvykle vysoké sázky na tuto příležitost. O jakého hráče Arsenalu se jedná zatím není jasné.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Neobvykle vysoké sázky

Anglická média přišla se zprávou, že během jednoho ze zápasů Arsenalu během letošní sezony varovaly sázkové kanceláře FA na neobvykle vysoké sázky na příležitost, že jeden z hráčů ,,Gunners“ obdrží v zápase žlutou kartu. S ohledem na vyšetřování FA sice tuto zprávu potvrdila, ale již neinformovala o tom, jaký hráč se mohl porušení pravidel dopustit. Britský sportovní server The Athletic však dodal, že se hned několik jeho zdrojů shodlo, že suma vsazených peněz na tuto příležitost byla podezřelá.

Druh sázek, ve kterém se vsází na menší příležitosti, jako je například počet žlutých karet, počet rohových kopů v zápase nebo čas, ve kterém dojde k určité události, se nazývá ,,spot betting“ a především v posledních letech se těší velké oblibě. Zároveň však umožňuje jak hráčům tak rozhodčím snazší práci s ovlivněním této sázky. Například čas, kdy bude zahráváno první autové vhazování, je velmi snadno zmanipulovatelné, o čemž svědčí i případ Matt Le Tissiera, někdejšího hráče Southamptonu. Ten ve své biografii prozradil, že této sázky jednou využil a pokusil tímto způsobem vydělat peníze. Jeho záměr mu však nevyšel, protože poté, co se snažil odkopnout míč do zámezí, jej zachytil jeden z jeho spoluhráčů a nevědomky mu tak pokazil jeho sázku.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !

Největší kauza se odehrála v roce 2018

V roce 2018 již však hráč za nelegální sázky potrestán byl. Bradley Wood měl mít dle obvinění v pohárovém zápase Lincolnu City vsazeno na to, že obdrží žlutou kartu. Obránce byl potrestán zákazem činnosti na šest let.