Eriksen odehrál proti Norwichi celý zápas. Poprvé od loňského kolapsu


Dánský fotbalový reprezentant Christian Eriksen zvládl v sobotním zápase anglické Premier league proti nováčkovi z Norwiche odehrát celý zápas. Po jeho srdečním kolapsu na loňském Euru to bylo poprvé, co nastoupil na celé utkání. Podle jeho vlastních slov se v zápase cítil dobře: „Jsem velmi šťastný, jsem rád, že mohu hrát 90 minut. Je to už dlouho, ale šlo to velmi dobře.“

Celý zápas poprvé po osmi měsících 

Je to velký návrat dánského fotbalisty. Návrat krok po kroku. Po prodělané srdeční příhodě je opatrnost na místě. Během ledna a února jsme vám průběžně přinášeli zprávy o situaci kolem comebacku Christiana Eriksena.

Nejdříve to byl zájem Brentfordu, pak první odehrané minuty v přátelských zápasech, minulý týden nastoupil Eriksen poprvé také v soutěžním zápase proti Newcastlu. V sobotu byl pak jeho návrat dovršen proti Norwichi.

Na hřišti vydržel dánský reprezentant celý zápas a pomohl Brentfordu zvítězit 3:1. Do statistik zápasu se Eriksen kromě žluté karty nezapsal. Ale o to v sobotu nešlo.

Když se ho ráno v den zápasu zeptal trenér Frank, jestli se cítí na to, aby odehrál celý zápas, měl Christian Eriksen jasno:

"Pro mě to není žádný problém. Cítím se dobře, trénoval jsem velmi tvrdě a byl jsem několik týdnů součástí týmu, zvykám si na systém, který tady mají – na to, jak chceme hrát."

Každým dnem je to snazší a hraní plné hry samozřejmě pomáhá."

První soutěžní zápas odehrál Eriksen proti Newcastlu:

Cílem je záchrana v Premier league

Po zápase s Norwichem nezapomněl dánský hráč poděkovat rodině a lidem okolo, kteří ho v těžkých časech podporovali. I díky nim se dokázal vrátit na nejvyšší úroveň. Dodal také, že nebere svůj návrat jako novou kapitolu života, ale spíše jeho pokračování. 

Nováček Premier league z Brentfordu je momentálně šest bodů od 18. sestupové příčky. A Christian Eriksen doufá, že pomůže svému novému tým se v nejvyšší anglické lize zachránit.

"Samozřejmě jsem tu, abych pomohl Brentfordovi zůstat vzhůru a vrátit svou vlastní fotbalovou kariéru zpět na trať."

Další díl svého pozoruhodného návratu může Eriksen napsat 12. března proti Burnley. Bude to důležitý zápas o záchranu pro oba týmy. A dánský reprezentant by u toho znovu neměl chybět. Jeho fotbalový um bude Brentford potřebovat.