Druhou etapu Kolem Arden vyhrál Michael Kukrle

Roman Mráz

Roman Mráz

Druhou etapu Kolem Arden vyhrál Michael Kukrle


Zkrácenou druhou etapu podniku Kolem Arden ovládl český cyklista Michael Kukrle, který díky tomu získal trikot pro vedoucího muže bodovací soutěže. Další z Čechů Dominik Neuman dojel na desáté pozici a v celkové klasifikaci je na třetím místě se ztrátou 12 vteřin na vedoucího Švéda Lucase Erikssona.

Rozhodl únik 20 km po startu

Druhá etapa závodu Kolem Arden musela být kvůli silnému dešti zkrácena z původních 134 na 93 kilometrů. Ani toto zkrácení však příliš neubralo na náročnosti trati a na jezdce čekalo hned pět vrchařských prémií. 

Český cyklista, který se teprve před týdnem vrátil do elitní české stáje Elkov-Kasper, se už po prvních dvaceti kilometrech rozhodl jít do úniku, ve kterém ho následoval ještě Liam Slock ze stáje Lotto-Soudal Development Team. Jak po závodu Kukrle prozradil, měl únik v plánu už před závodem.

Už před startem jsme měli v plánu kontrolovat nástupy a snažit se dostat do úniku. Když nám pak pořadatelé oznámili, že se etapa zkrátí, řekl jsem si, že bude nejlepší, když ujedu, protože na krátkou vzdálenost se dá únik lépe udržet. Zkoušel jsem nastoupit pětkrát, ale jezdci Riwal Cycling Teamu mě nechtěli nechat odjet. Nakonec se to podařilo, chvíli jsem jel před pelotonem sám, než mě doskočil Slock.“

Česko-belgické duo se v čele závodu drželo až do posledního stoupání, ve kterém se Kukrlemu přeci jen podařilo Slocka setřást a dojel si tak pro etapový triumf.

Celý den jsme spolupracovali, a protože je to mladší jezdec a ke konci už byl hodně unavený, v cílovém stoupání se mi podařilo ho utrhnout a dojet s malým náskokem do cíle. Cítil jsem se silnější a povedlo se mi dotáhnout únik k vítězství.

Michael Kukrle se raduje z výhry

                                                               Vítěz druhé etapy Kolem Arden Michael Kukrle                   zdroj: hkcycling.cz

Vidět byl také třetí muž celkového pořadí Dominik Neuman

Jeho týmový kolega Dominik Neuman byl pro změnu úspěšný na sprinterské prémii a v závodě si dojel pro konečné desáté místo. V celkovém pořadí je zatím úspěšnější Neuman na třetím místě, který ztrácí na prvního Erikssona 12 vteřin. Michael Kukrle má po dnešní druhé etapě na deváté příčce ztrátu 1:03.

Závod Kolem Arden bude pokračovat zítra horskou etapou dlouhou 163 km. Na závodníky čeká pět vrcholů první kategorie. Co o této náročné etapě řekl vítěz dnešního závodu?

Bude to hodně tvrdé, protože má celý den pršet a silně foukat, což v kopcích nebude vůbec příjemné. Jsme na tom ale všichni dobře, takže budeme závodit o co nejlepší výsledek.“ 

Kde sledovat závod Kolem Arden?

Fanoušci cyklistiky mohou podnik Kolem Arden sledovat prostřednictvím live streamu zde. O dalším průběhu závodu budeme naše čtenáře i nadále informovat.

Kolem Arden pořadí 2. etapy:

1. Michael Kukrle (Elkov-Kasper)  2:17:29, 2. Liam Slock (Lotto-Soudal U23)  0:04, 3. Lucas Eriksson (Riwal Cycling Team)  0:48, 4. Romain Grégoire (ECG-FDJ)  0:51, 5. Dries De Pooter (Hagens Berman Axeon) 0:54.....10. Dominik Neuman (Elkov-Kasper)  0:57.