Dostihy o Mbappého. PSG nabídlo útočníkovi astronomický plat

Roman Mráz

Roman Mráz

Dostihy o Mbappého. PSG nabídlo útočníkovi astronomický plat


Francouzský fotbalový reprezentant Kylian Mbappé by měl od léta podle mnoha expertů odejít do španělského Realu Madrid. Pařížský deník La Parisien ale nyní přišel s informací, která Mbappého přesun ještě může překazit. PSG si chce francouzského útočníka udržet za každou cenu a nabídla Mbappému smluovu na dva roky s obří gáží.

V Paříži chtějí Mbappého udržet

Už začátkem února jste se mohli na našem sportovním blogu dočíst o tom, že Mbappé se dohodl s Realem na přestupu. Po vzájemném zápase v Lize mistrů mezi současným Mbappého zaměstnavatelem PSG a právě Realem Madrid se nicméně francouzský útočník vyjádřil ve smyslu, že se ještě o své budoucnosti nerozhodl. I tuto zprávu jsme vám přinesli.

Už bylo řečeno tolik věcí, ale já se chci soustředit hlavně na současné cíle PSG, což jsem dokázal i na hřišti.

A jak se zdá, pařížský fotbalový velkoklub nadále stojí o služby Kyliana Mbappého. A to tak, že hodně. Podle deníku La Parisien nabídlo PSG francouzskému reprezentantovi kontrakt na dva roky ve výši 50 mil. eur, což v přepočtu dělá závratných 1,3 miliardy korun. Navíc je to částka už po zdanění. Aby toho nebylo málo, tak by měl Mbappé ještě inkasovat tučný podpisový bonus v hodnotě 100 mil. eur.

Zůstane Mbappé v PSG?

zdroj: marca.com

Dorovná Real nabídku PSG?

Pakliže by se Mbappé rozhodl využít velkorysé finanční nabídky od PSG, stal by se čtvrtým nejlepším placeným hráčem na světě. Nejvíce vydělává v současné době Messi s Neymarem, oba dostávají od svých klubů shodně 67 mil. eur. Na třetím místě je potom Cristiano Ronaldo, kterému vyplácí Manchester United o pět milionů méně.

V madridském celku by sice byl Kylian Mbappé nejlépe placeným fotbalistou, ale i tak by se musel spokojit s platem zhruba dvakrát nižším, než mu teď nabízí PSG. Podle deníku Bild chce dát Real francouzskému hráči přibližně 25 mil. eur v čistém, které by bral podle kontraktu šest let. Jak se zdá, míč je teď na pomyslné madridské straně.