Djokovičovi opět zrušili víza. Australian Open si nejspíš nezahraje

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Djokovičovi opět zrušili víza. Australian Open si nejspíš nezahraje


Velmi dlouho otálel, než se nakonec rozhodl. Australský ministr pro imigraci Alex Hawke až v pátek rozhodl, že je ve ,,veřejném zájmu“, aby srbský tenista Novak Djokovič opustil, jakožto neočkovaný, australský kontinent. Tenistovo právníci se obrací na soud.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Opět zrušená víza

Celá kauza s Novakem Djokovičem se táhne již déle než týden. Ačkoli srbský tenista vyhrál pondělník soud a víza mu byla obnovena, tato situace trvala pouze do pátku. Právě dnes totiž zasáhl ministr pro imigraci, který Djokovičovi víza opět zrušil. Ačkoli se tenistovo právníci odvolali a spor se opět chystají řešit u soudu, je pravděpodobné, že Djokovič úvodní Grand Slam sezony nestihne. Zbývají mu totiž už pouhé dva dny.

Právníci se budou pokoušet o to, aby srbský fenomén obdržel takzvané překlenovací vízum, které by mu do ukončení případu umožňovalo pracovat. V jeho případě tedy zasáhnout do Australian Open. Pokud se to povede či nikoli je otázkou. Do té doby bude Djokovič opět poslán do detenčního zařízení.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Striktní opatření v Austrálii

Ve světle událostí, která se v Austrálii dějí však dává rozhodnutí ministra pro imigraci smysl. Australané museli během pandemie přetrpět jeden z nejdelších lockdownů na světě a drtivá většina populace je naočkovaná. V tomto kontextu by bylo vůči obyvatelům nefér, kdyby se neočkovaný Djokovič mohl těšit z mírnějšího zacházení. Alespoň to si myslí australské úřady. Za rozhodnutím Alexe Hawkeho stojí i předseda australské vlády Scott Morrison:

„Australané toho během pandemie hodně obětovali a právem očekávají, že výsledek těchto obětí bude chráněn. A právě to dělá ministr svým rozhodnutím."