Djokovič uspěl u soudu. Přesto na Australian Open startovat nemusí

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Djokovič uspěl u soudu. Přesto na Australian Open startovat nemusí


Právní zástupci světové tenisové jedničky Novaka Djokoviče u soudu uspěli a prokázali, že zrušení víz Novaku Djokovičovi bylo protiprávní. Srbský tenista již opustil detenční hotel, přesto však na prvním sezonním Grand Slamu startovat nemusí. Stále je ve hře varianta, že bude vyhoštěn ze země.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Rozhodnutí má v rukou ministr pro imigraci

Je to kauza, která hýbe celým sportovním světem a zdá se, že stále ještě nekončí. Ačkoli Djokovič uspěl u soudu s odvoláním proti zrušení víz, stále na Australian Open startovat nemusí. Rozhodnutí o vyhoštění ze země, které by pro Djokoviče znamenalo nejen nemožnost účasti na australském Grand Slamu, ale také to, že by do Austrálie měl na následující tři roky zapovězený vstup, má nyní v rukou ministr pro imigraci Alex Hawke. Ten se vyjádřil, že rozhodnutí nechá na později. Příliš času již však nemá, Australian Open totiž začíná už příští týden.

Djokovič po propuštění už trénoval. Zdroj: cas.sk

Je reálné Djokoviče po vítězném soudu deportovat ?

Dalšího vývoje událostí se obává nejen Djokovič ale především jeho rodina. Ta médií sdělila, že poslední informace jsou takové, že Djokoviče chtějí uvěznit. Srbský tenista sice již opustil detenční hotel, kde byl zavřený od čtvrtka, stále však ještě nedostal zpět osobní věci. Scénáře, kdy bude „Nole'' deportován, se obává i bývalý tenista a současný australský poslanec John Alexander. Dle jeho slov nepředstavuje Djokovičovo přítomnost v Austrálii bezpečnostní riziko:

"Ministrova osobní pravomoc rušit víza je vytvořena k tomu, aby se zabránilo, že nám po ulici budou chodit kriminálníci nebo nakažlivé osoby, nikoliv k řešení možných politických problémů," uvedl Alexander na svém Facebooku se skrytou narážkou na fakt, že za pár týdnů se v Austrálii budou konat volby.

Názor většinové společnosti v Austrálii se však kloní spíše na stranu úřadů. V zemi, kde je naočkováno 90 % populace, se lidem nelíbí zvláštní zacházení s Djokovičem, jakožto neočkovaným. Především obyvatelé Melbourne jsou rozezleni, i proto, že právě oni si během pandemie koronaviru vytrpěli nejdelší lockdown na světě.

22Bet nabízí bonus až 8000 Kč !