Djokovič nabídl Ukrajině pomoc, říká Stachovskij


Bývalý ukrajinský tenista Sergiy Stachovskij zvěřejnil na sociální síti Instagram vzkaz od Novaka Djokoviče, který se na něj přes Whatapp obrátil s nabídkou finanční i jiné pomoci. Stachovskij se na konci února přesunul z Maďarska, kde žije se svou rodinou, zpět do rodné Ukrajiny bránit Kyjev před ruskou invazí.

Vyměnil tenisovou raketu za samopal

Jak jsme vás již na našem blogu informovali před pár dny, mnoho z ukrajinských sportovců se přidalo k aktivním zálohám armády a snaží se své zemi pomoci se zbraní v ruce. Nejinak tomu je v případě bývalého tenisty Sergiye Stachovského

Ten po letošním Australian Open ukončil profesionální kariéru a pouhý měsíc na to přijel do Kyjeva, aby se odhodlaně podílel na vojenské obraně hlavního ukrajinského města. 

"Pokud budu muset použít zbraň na obranu, udělám to."

Konverzace Djokoviče a Stachovského

                                                                     Komunikace obou tenistů přes Whatsapp                       zdroj: dailymail.co.uk

Djokovič nabídl jako jediný z TOP 3 pomoc

Před pár dny se mu přes aplikaci Whatsapp možná trochu nečekaně ozval dvacetinásobný grandslamový vítěz Novak Djokovič. Podle Stachovského mu nabídl srbský tenista pomoc ve formě finančních prostředků, ale i další, blíže nespecifikovanou pomoc.

"Ozval se mi Novak a zajímal se o naši situaci. Chvíli jsme si i popovídali a nabídl mi pomoc."

Ukrajinský čtyřnásobný vítěz turnajů ATP se pokoušel obrátit s prosbou o pomoc i na další špičkové tenisty. Kontaktoval například zbývající hráče z TOP 3 Rogera Federera a Rafaela Nadala. U nich ale úspěšný, alespoň prozatím, nebyl.

"Zkoušel jsem kontaktovat i Rogera (Federera) a Rafu (Nadala), ale bohužel preferují klid. Chápu je, není to jejich válka. I tak máme podporu velkých osboností a já doufám, že to tak vydrží."