Curry zářil při Utkání hvězd NBA

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Curry zářil při Utkání hvězd NBA


O tom, jak je důležité míti Curryho se přesvědčil v nočním zápase Utkání hvězd tým LeBrona Jamese. Ten exhibiční zápas nakonec vyhrál právě díky velkému přispění Stepha Curryho. Třiatřicetiletý rozehrávač zaznamenal padesát bodů a nový rekord v počtu trojek při Utkání hvězd, nasázel jich rovnou šestnáct !

MostBet nabízí bonus až 8000 Kč !

Curry i MVP zápasu

Poprvé v kariéře se stal Curry zároveň také MVP zápasu Utkání hvězd. Jeho padesát bodů však nestačilo na rekord, ten stále drží Anthony Davis z roku 2017, kdy zaznamenal ještě od va body více. Rozehrávač Golden State nezapomněl při závěrečném ceremoniálu zmínit, jaká je pro něj čest obdržet cenu pojmenovanou po Kobe Bryantovi, legendě Los Angeles Lakers, který zemřel při tragické letecké nehodě.

Že je Curry ve formě ukázal všem přítomným již při rozcvičce, když trefil čtyři dlouhé trojky z půlky hřiště za sebou. Pochvalou na jeho adresu nešetřil ani kapitán týmu LeBron James. Ten zaznamenal v zápase 24 bodů a 8 asistencí. V týmu nehrajícího kapitána Kevina Duranta se nejlépe dařilo Joelu Embiidovi. Vysoký pivot si připsal 36 bodů a 10 doskoků. Jak je pro toto exhibiční utkání běžné, o výsledek šlo až ve druhé řadě, diváci i hráči se chtěli především bavit. Několik zajímavých kousků předvedl Ja Morant či Dejounte Murray, nový spoluhráč Tomáše Satoranského v San Antoniu.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !

Chris Paul bude Phoenixu chybět několik týdnů

Během Utkání hvězd přišla však i jedna špatná zpráva. Chris Paul, rozehrávač Phoenixu a momentální lídr ligy v počtu asistencí na zápas, si při zápase s Houstonem zlomil palec na střelecké ruce a svému týmu bude chybět šest až osm týdnů. Je pravděpodobné, že v základní části už amerického veterána neuvidíme a na jeho asistence se bude moci podívat až v play off, které začíná 16. dubna.