Coutinho debutoval v novém dresu gólem


Není to tak dávno, co přestupoval z anglického Liverpoolu do Barcelony. Tento přestup se stále drží v TOP 3 nejdražších přestupů historie. Nyní se do Anglie opět vrátil. Ovšem v úplně jiné pozici. Řeč je o Philippe Coutinhovi, brazilském útočníkovi, který v Aston Ville zkouší restartovat svou kariéru.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Branka proti slavnému United

A debut měl Brazilec skvělý, ačkoli jeho Aston Villa získala v zápase s Manchester United ,,pouze“ bod. Ještě patnáct minut před koncem to totiž vypadalo, že si Manchester odveze ze hřiště Aston Villy výhru. Ovšem slepené góly Ramseyho a právě Coutinha zajistily domácím cennou remízu. Zvláště pro brazilského fotbalistu muselo jít o velké zadostiučinění, za poslední kalendářní rok totiž zaznamenal pouhé dvě branky. Velmi slabá statistika na hráče, který byl dříve srovnáván s největšími evropskými hráči.

Zdroj: barcablaugranes.com

Přestup do Barcelony

Bylo léto roku 2018 a Coutinho měl za sebou další povedený rok pod Jürgenem Kloppem v Liverpoolu. Již dlouho se spekulovalo, že Brazilec anglický celek opustí a nyní k tomu došlo. Za 135 milionů eur odchází do Barcelony, kde má společně s další posilou Dembélém zacelit díru po odcházejícím Neymarovi. Do médií pak proniká zpráva, že Barcelona Coutinhovi vyplatí na bonusech dalších 40 milionů eur. Brazilský útočník tak vstupuje na půdu Nou Campu s nálepkou nejdražšího hráče v historii katalánského celku.

Byť jeho první sezona v novém působišti nebyla špatná, formu z Liverpoolu Coutinho hledal marně. Barcelona se jej později rozhodla poslat na hostování do Bayernu Mnichov, kde sice dostával více prostoru, ale bavorský celek se přesto nerozhodl uplatnit opci na nákup. Krátce po návratu do Španělska se Coutinho zranil a ani v okleštěné sestavě Barcelony si nezískal výsadní postavení. Nyní se tedy pokouší o restart v lize, ve které si dříve získal celosvětový věhlas.

MostBet nabízí bonus až 8000 Kč !