Chris Froome volá po zrušení časovkářských speciálů

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Chris Froome volá po zrušení časovkářských speciálů


Je to jen pár týdnů, co se při tréninku na novou sezonu ošklivě zranil vítěz Tour de France a loňského Gira Egan Bernal. Při jízdě na časovkářském speciálu si nevšiml zaparkovaného autobuse a ve vysoké rychlosti do něj narazil. Nyní se ve svém videoblogu vyjádřil k problematice časovek i Chris Froome, Bernalův bývalý stájový kolega a čtyřnásobný vítěz Tour de France.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Odložme časovkářské speciály

Britský cyklista ve svém videoblogu vzpomenul nehodu svého bývalého parťáka a mnohé jistě překvapil tvrzením, že by bylo vhodné, časovkářské speciály odložit. Zdůraznil, že by se jízda proti chronometru mohla jezdit na klasických silničních kolech s tím benefitem, že by se v takovém případě mazaly rozdíly mezi bohatými a chudšími stájemi. Ty bohaté, ke kterým jistě patřilo i Sky, za které Froome dříve jezdil, dávají nepoměrně více peněz na vývoj a výzkum jízdy proti chronometru, což si méně movité stáje dovolit nemohou.

Froome dále ve videu vysvětlil, že míst, kde se na časovkářském speciálu dá trénovat, je minimum. V běžném provozu je skoro nenajdete. Brit zmínil, že pokud chcete simulovat v běžném provozu hodinovou jízdu pro chronometru, což je zhruba průměrná doba časovky na velkých závodech, těžko lze najít silnice, na kterých by nebyl provoz, semafory a jiné překážky, které by jezdce nezpomalovaly a nevyváděly je z tempa. Nutno dodat, že tuto myšlenku navíc přednesl cyklista, který právě v časovkách sbíral úspěchy, například dvě třetí místa na olympijských hrách.

MostBet nabízí bonus až 8000 Kč !

Ze Sky do Israel Start-up

Chris Froome sbíral největší úspěchy své kariéry v britské stáji Sky, nyní Ineos. Po těžkém pádu se v loňském roce přesunul do menší stáje Israel Strat-up, kde plní i roli zkušeného mentora pro mladší cyklisty. Není bez zajímavosti, že v izraelském týmu zastupuje roli manažera bývalý český cyklista René Andrle.