Chelsea může prodávat lístky hostujícím fanouškům. Zisk půjde na pomoc uprchlíkům

Roman Mráz

Roman Mráz

Chelsea může prodávat lístky hostujícím fanouškům. Zisk půjde na pomoc uprchlíkům


Britská vláda oznámila, že zmírní uvalené sankce na fotbalový klub Chelsea. Londýnský celek bude moc nyní na domácí zápasy v Premier League prodávat alespoň vstupenky hostujícím fanouškům. Podle britské vlády by zisk ze vstupenek měl jít na pomoc ukrajinským uprchlíkům.

Více fanoušků na zápasech i povolené peníze od sponzora

O tom, že londýnský klub má po uvalených sankcích na majitele Romana Abramoviče zákaz veškeré přestupové politiky, nebo prodeje vstupenek, jsme vás informovali již před několika týdny v tomto článku. Britská vláda se nyní rozhodla některé sankce částečně zmírnit.

V praxi to znamená, že na domácí zápasy Chelsea se i nadále dostanou nejen držitelé permanentek, ale nově si můžou koupit vstupenku na Stamford Bridge také příznivci hostujícího týmu. Současně s tím se na venkovní zápasy Chelsea mohou nyní dostat i její fanoušci.

Rozhodnutí se týká i Ligy mistrů, ve které se Chelsea utká s Realem Madrid a také semifinále Anglického poháru. V něm nastoupí londýnský celek proti Crystal Palace a fanoušci Chelsea si na tento zápas budou také moci koupit vstupenky.

Uvolnění sankcí se doktne i sponzorských zdrojů Chelsea. Od mateřské společnosti Fordstam může nyní dostat londýnský klub 30 mil. liber, které budou moci jít pouze na klubové provozní náklady.