Chelsea čekají těžké časy. Kvůli Abramovičovi má klub zákaz přestupů i prodeje lístků

Roman Mráz

Roman Mráz

Chelsea čekají těžké časy. Kvůli Abramovičovi má klub zákaz přestupů i prodeje lístků


Záměr ruského miliardáře Romana Abramoviče prodat Chelsea, nejspíše v nejbližší době nevyjde. Důvodem jsou jeho přátelské vazby na ruského prezidenta Vladimira Putina. Ruský podnikatel se kvůli vztahu k Putinovi dostal na seznam osob, které budou v Británii sankciovány. Velmi citelně to navíc pocítí i londýnský klub z Premier league.

Britská vláda trestá Putinovo přívržence

Když začaly pár dní po ruské invazi dopadat finanční sankce na Putinovo impérium, bylo zřejmé, že budou namířeny i proti ruským podnikatelům, či oligarchům mající v Evropě majetek, nebo firmy. A jedním z nich je i ruský podnikatel a Putinovo přítel Roman Abramovič, vlastnící fotbalovou Chelsea.

Ten, ve snaze uchránit klub před sankcemi nejdříve předal správcovství správní radě klubové charity. Jak se ale ukázalo, ani tento krok by klub neochránil a tak se rozhodl Abramovič k poslední možné variantě - prodat Chelsea.

Kvůli jeho vazbám na Putina však ani to nebude v nejbližší době možné. Zjednodušeně řečeno, Abramovič má od vlády zákaz s klubem jakkoliv obchodně nakládat.

Ohledně sankcí uvalených na ruské podnikatele se vyjádřil britský premiér Boris Johnson takto:

Nemohou existovat žádná bezpečná útočiště pro ty, kteří invazi podpořili."

Majitel Chelsea Roman Abramovič

zdroj: isport.blesk.cz

Sankce pocítí také Chelsea

Opatření se ale silně dotknou i londýnského velkoklubu. Klub má momentálně zablokovány veškeré hráčské přestupy, jakožto i prodloužení stávajících smluv a nesmí prodávat vstupenky na své zápasy. Na ty se aktuálně dostanou pouze držitelé permanentek a uzavřen musí být i klubový fanshop

Jak dlouho se budou citelné sankce dotýkat Chelsea je v tuto chvíli těžké předpovědět. Významnou roli v tom bude zřejmě hrát také délka trvání vojenského konfliktu na Ukrajině.

Každopádně po loňském úspěchu v Lize mistrů je londýnský klub momentálně v diametrálně odlišné situaci, kterou navíc nemůže nijak ovlivnit. O dalším vývoji uvnitř klubu budeme své čtenáře dále informovat.