Česko - Wales (8. října, 20:45) - na co vsadit?

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Česko - Wales (8. října, 20:45) - na co vsadit?


České fotbalisty čeká v pátek večer klíčový souboj s Walesem o druhé místo v kvalifikační skupině o MS. I přesto, že se trenér Jaroslav Šilhavý opět musí smířit s řadou absencí, z nichž nejcitelnější jsou na krajích obrany a zálohy, bude český tým v utkání favoritem. Velšané totiž postrádají srdce a motor týmu, kapitána Garetha Balea. První vzájemný duel Čechům nevyšel. V Cardiffu se po gólu Jamese radovali z vítězství 1:0 domácí. Odvetu hostí 8. října stadion Sinobo a úvodní výkop je naplánován na 20:45. Utkání můžete sledovat na obrazovkách ČT Sport.

Kvalifikace MS: Česko - Wales

Český tým má před sebou tři závěrečné zápasy kvalifikace, a jestli chce pomýšlet na druhé místo zaručující účast v březnové baráži, musí třikrát zvítězit. Pokud se mu to podaří, o druhé místo by ho připravila jen velmi nepravděpodobná shoda náhod. Pokud naopak neuspějí, a v pátečním utkání proti Walesu nevyhrají, výrazně si tím cestu za druhým místem zkomplikují.

Češi mají v průběžné tabulce sedm bodů, stejně jako jejich ostrovní soupeř. Narozdíl od něj ale mají o jedno utkání více. Navíc v přímé konfrontaci jsme Velšanům podlehli 0:1, nyní je tedy důležité zvítězit. Oproti Walesu se sice s takřka stoprocentní jistotou objevíme v semifinále baráže o MS, i když skončíme na třetím místě (díky Lize národů), ale výhodnější by bylo skončit na druhém místě a semifinále baráže začínat v domácím prostředí. "Chceme skončit na druhém místě skupiny. Ta největší výhoda je, že pak můžeme být v baráži nasazení a tím pádem hrát doma. Když tohle pominu, určitě chceme doma předvést dobrý fotbal a vyhrát před plným stadionem. Vzpomínáme na domácí zápasy s Belgií nebo Anglií, kdy byli diváci nadšeni. Takhle se budeme chtít prezentovat," prohlásil trenér Šilhavý. Za přímým postupem na závěrečný šampionát v Kataru míří suverénní Belgie.

Českým a československým fotbalistům se na domácím hřišti proti Walesu daří. Ze sedmi utkání jich šest vyhráli a v jednom případě remizovali. Tentokrát by jim do karet měla hrát absence největší hvězdy a kapitána týmu Garetha Balea, který vstřelil tři z pěti kvalifikačních branek své země (všechny v utkání proti Bělorusku). Ztráty však počítá i český tým. Z nominace kvůli zranění vypadli krajní obránci Jan Bořil s Vladimírem Coufalem a záložníci Lukáš Masopust s Petrem Ševčíkem. K dispozici nebude ani křídelník Jakub Jankto. Poprvé do reprezentace se naopak podívá Jan Kuchta a povoláni byli také Havel, Wiesner, Kopic a Zmrhal.

Nominace českého týmu na zápasy s Walesem a Běloruskem:

  • Brankáři: Aleš Mandous, Jindřich Staněk, Tomáš Vaclík
  • Obránci: Jakub Brabec, Ondřej Čelůstka, Milan Havel, Tomáš Kalas, Aleš Matějů, Filip Novák, Tomáš Wiesner, David Zima
  • Záložníci: Antonín Barák, Adam Hložek, Tomáš Holeš, Jan Kopic, Alex Král, Jakub Pešek, Michal Sadílek, Tomáš Souček, Jaromír Zmrhal
  • Útočníci: Patrik Schick, Matěj Vydra

Bookmakeři i sázkaři favorizují domácí celek a my s nimi tentokrát souhlasíme. Droplý kurz, který se momentálně pohybuje kolem 1.75 se nám zase moc nelíbí, ale očekáváme drop až k 1.60, takže si to ještě zahrajeme. 

Vstupní bonus u 22bet

Výsledek zápasu: Česko