Češi prohráli se Švýcarskem a v Pekingu končí


Svěřenci kouče Filipa Pešána prohráli osmifinálové střetnutí se Švýcarskem a na olympiádě v Pekingu končí. Jde tak o historicky nejhorší umístění českých hokejistů na olympijských hrách. V následujících dnech a týdnech se bude řešit, zda-li si i přes naprostý krach udrží své místo hlavní trenér Filip Pešán a manažer národního výběru Petr Nedvěd.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Začátek zápasu se vyvedl

Začátek duelu se Švýcarskem se přitom českým reprezentantům celkem povedl. Byť se soupeř dostával častěji k zakončení, brankář Hrubec puk dlouhé minuty za svá záda nepustil. Po deseti minutách šli Češi dokonce do vedení, když se prosadil Klok. Jen krátce poté však přišel zbytečný faul Kováře a Švýcaři nabídnutou přesilovkou nepohrdli. O třináct vteřin později bylo ještě hůře, když se prosadil Mottet a Švýcarsko se dostalo do vedení, které již do konce zápasu nepustilo.

Od začátku druhé třetiny se hrálo prakticky už pouze na jednu branku. Češi svého soupeře tlačili, ale skórovat se jim stále nedařilo. O tom, jakému tlaku hráči Švýcarska čelili nejlépe svědčí statistika střel na branku. Těch Češi ve druhé a třetí třetině vyprodukovali hned osmadvacet, soupeř pouze devět. Nebylo to však nic platné, protože národní výběr se opět trápil v zakončení. Po dalším zbytečném faulu Jeřábka v polovině druhé třetiny šli Švýcaři již do dvoubrankového vedení. Ačkoli naši hokejisté nerezignovali a snažili se po celý zápas, pět minut před koncem třetí třetiny přidal poslední hřebíček do pomyslné rakve Diaz. Červenkovi se poté sice ještě podařilo vykřesat naději a snížit opět na rozdíl dvou branek, k ničemu dalšímu se už však Češi nedostali a na turnaji končí již v osmifinále.

Zdroj: idnes.cz

Historický neúspěch na olympijských hrách

Výběr Filipa Pešána se nedostal ani mezi nejlepších osm celků, čímž se postaral o historicky nejhorší výsledek pro české mužstva na olympijském turnaji. Velký otazník tak nyní visí nejen nad samotným Pešánem, kterého by většina fanouškovské veřejnosti na pozici hlavního kouče nahradila, ale také nad Petrem Nedvědem, manažerem národního výběru, jenž byl spoluzodpovědný za výběr hráčů, kteří byli do Pekingu nominováni. Hodně se pak také opět mluví o neprofesionalitě, kvůli které nebyl do týmu přizván Milan Gulaš, jeden z lídrů týmu na Channel One Cupu, generálce před turnajem v Pekingu.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !