Bohemians zřejmě přijdou kvůli ruské invazi o Nazarova


Pražský fotbalový klub zvěřejnil informaci na svém webu. Důvodem je rozhodnutí české vlády, která před týdnem rozhodla o zastavení udělování víz ruským občanům z důvodu Putinovo invaze na Ukrajině. Nazarov přišel do Bohemians koncem ledna letošního roku z béčka ruského Krasnodaru jako volný hráč.

Ředitel Bohemky počítá s odchodem Nazarova

Brzy pětadvacetiletý defenzivní záložník podepsal v Ďolíčku jednoletou smlouvu. V dresu Bohemians odehrál do této chvíle pouze čtyři minuty v závěru zápasu proti Slavii. A dost možná to bude z jeho strany vše, co českým fotbalovým příznivcům předvede.

Podle ředitele pražského celku Darka Jakubowicze si Jevgenij Nazarov sice zažádal o víza, ta ale prozatím nedostal a kvůli nedávnému rozhodnutí vlády o pozastavení jejich vydávání, pravděpodobně ani nedostane.

"Jevgenij Nazarov již v Česku na základě pracovních víz působil v Teplicích. V současné chvíli má zažádáno o víza nová, bohužel kvůli nutné administrativě a dokládání různých dokumentů z Ruska mu dosud nebyla přidělena. Vzhledem k situaci je velmi pravděpodobné, že k tomu nedojde ani na výjimku a Jevgenij bude muset republiku opustit."  

                                                            Jevgenij Nazarov dříve působil i v Teplicích.                                        zdroj: efotbal.cz

V Ďolíčku chtějí ruskému hráči pomoct

Zároveň Jakubowicz dodal, že se situace ještě může změnit, ale kdyby přesto musel Nazarov v klubu skončit, poskytne mu klub veškerou pomoc i co se týče hledání nového angažmá.

"Není vyloučeno, že mu pomůžeme sehnat angažmá v zemích, kde by mohl hrát a není tam uzavřeno přestupní období."

Ruský záložník přišel do české nejvyšší fotbalové Fortuna ligy už v roce 2019. Tehdy hostoval v Teplicích, za které si připsal 17 startů a vstřelil jeden gól. Na severu Čech pak skončil v listopadu 2020, když odešel zpět do rezervního týmu Krasnodaru.