Belgie - Česko (5. září, 20:45) - na co vsadit?

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Belgie - Česko (5. září, 20:45) - na co vsadit?


Po čtvrteční nepřesvědčivé výhře nad Běloruskem dnes naše fotbalisty čeká úplně jiný kalibr. Svěřence Jaroslava Šilhavého přivítá v Bruselu aktuální lídr žebříčku FIFA Belgie. Favorit utkání je jasný, náš výběr však určitě není bez šance. Vzpomeňme na jarní duel, který skončil remízou 1:1. Zápas začíná ve 20:45 a vy jej můžete sledovat živě na ČT Sport.

Kvalifikace na MS: Belgie - Česko

Oba celky své čtvrteční zápasy zvládly za tři body, avšak zatímco Belgie si v klidu došla pro vítězství 5:2 nad Estonskem, Češi se k výhře 1:0 nad Běloruskem protrápili. V utkání, které po asistenci Adama Hložka rozhodl svým sedmým reprezentačním gólem Antonín Barák, byla patrná především absence útočníka Patrika Schicka.

Belgie bude v utkání výrazným favoritem. Po 4 utkáních jí s deseti body patří v kvalifikační skupině "E" první místo. Češi jsou se sedmi body druzí. Wales i Bělorusko mají po třech bodech a bez bodu zůstává Estonsko.

Aby absencí na straně českého týmu nebylo málo, přibyl na marodku po zápase s Běloruskem i křídelník Jakub Jankto. Naši ovšem neskládají zbraně předčasně. "Máme hodně ztrát, ale to k fotbalu patří. Jsme tady od toho, abychom poskládali co nejlepší tým na Belgii a byli konkurenceschopní. Jdeme do toho s tím, že je chceme porazit. Každé mužstvo má své ztráty, je potřeba ukázat sílu mužstva a porvat se s tím," zmínil kapitán Tomáš Souček.

Ani belgická sestava nebude kompletní. Chybět bude jedna z největších hvězd současného fotbalu Kevin de Bruyne. I tak má kouč Martínez z čeho vybírat. Největší ofenzivní zbraní je silný útočník Romelo Lukaku, který se prosadil i v prvním utkání v Praze. Útočník Chelsea skóroval i proti Estonsku, a to hned dvakrát. Jeho motivace navíc bude zvýšená tím, že nastoupí do 100. zápasu v reprezentačním dresu. V dosavadních 99 utkáních nasázel již 66 gólů, tedy dvakrát více než celý český výběr dohromady. 

Oproti zápasu s Běloruskem bude kouč Šilhavý nucen udělat minimálně jednu změnu. Obranná čtveřice začne s největší pravděpodobností opět ve složení Coufal, Kalas, Holeš, Matějů. Záda jim bude krýt brankářská jednička Tomáš Vaclík. V záloze vyztuží hru dva kladiváři Tomáš Souček a Alex Král. Před nimi bude operovat Barák a z jednoho křídla nastoupí Adam Hložek. Místo zraněného Jankta může naskočit Zmrhal či Pešek a v útoku by se mohl objevit pohyblivý Matěj Vydra.

Sázková kancelář Rabona

Favorit utkání je jasně daný. Kurz na Belgii se pohybuje kolem 1.45 až 1.50, což není k zahození. Nám se ovšem zamlouvá sázka na UNDER 3.0, kdy v případě, že padnou maximálně 2 góly, je sázka výherní, v případě, že padnou 3 branky se vrací vklad a v případě, že padne 4 a více branek prohráváme.

UNDER 3.0 gólů