Bedard a Mičkov. Na MS juniorů se představí generační talenti


Hokejová rivalita mezi Kanadou a Ruskem slábne. Hlavní představitelé obou táborů Sidney Crosby a Alexander Ovečkin stárnou a jejich rivalita již nedosahuje takových výšin jako dřív. Oba již vyhráli Stanley Cup, překonali několik rekordů a zdá se, že to nebude trvat dlouho a budou mít i své nástupce. Ti se představí na MS juniorů, které se bude konat na přelomu roku v Kanadě.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !

Ovečkinův nástupce Matvej Mičkov

Do nebes vynášený ruský talent Matvej Mičkov se představí na juniorském šampionátu poprvé v kariéře. Není však divu, je mu teprve sedmnáct let a ve všech mládežnických kategoriích byl lídrem svého týmu. Byť bude na šampionátu patřit k nejmladším hráčům, očekává se od něj mnohé. Na šampionátu U18 dovedl Rusko až do finále, kde však sborná nestačila na Kanadu. V pozici lídra reprezentace na MS juniorů by mu mohlo pomoci i to, že má již bohaté zkušenosti s dospělým hokejem. V letošní sezoně zasáhl už do čtrnácti zápasů za Petrohrad a připsal si pět bodů za dvě branky a tři asistence. To není špatná bilance na juniora v nejlepší evropské lize. Dokonce se již představil i v dresu seniorské reprezentace, čeští obránci by mohli o tomto zážitku vyprávět.

Co jej odlišuje od ostatních hráčů ? Především skvělé zakončení. Právě díky němu je srovnáván s legendárním krajanem Alexanderem Ovečkinem. Jak je u ruských hokejistů běžné, má Mičkov i skvělou rychlost a práci s pukem. Ačkoli se ho příští draft ještě týkat nebude, dá se očekávat, že v tom následujícím bude patřit mezi nejvýše postavené.

Connor Bedard jako trochu jiný Crosby

U šestnáctiletého kanadského talentu Bedarda přirovnání k veleúspěšnému krajanovi Sidneymu Crosbymu trochu kulhá. Zatímco Crosby udivuje svým přehledem a asistencemi, Bedard je rozený střelec. Není divu, že v jeho věku bude i pro něj účast na juniorském šampionátu premiérou. A do dějiště konání si přiveze perfektní formu, ve WHL má v letošním roce bilanci bod na zápas, když vstřelil čtrnáct gólů a na deset jich nahrál.

Výjimečné je i to, že se v kanadském dresu představí teprve šestnáctiletý hokejista. Stejná událost se naposledy stala před osmi lety, kdy v dresu s javorovým listem na prsou létat Bedardův jmenovec McDavid, současný vládce NHL. O dalších deset let zpátky se pak na MS juniorů představil i Sidney Crosby. Jeviště je tedy připraveno a fanoušci se mohou těšit na souboj generačních talentů obou zemí, které jsou prosyceny rivalitou.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !