Bayern Mnichov si došlápl na neočkované hráče

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Bayern Mnichov si došlápl na neočkované hráče


Bundesligový gigant Bayern Mnichov se rozhodl jednat v případě hráčů, kteří se odmítají, i přes zhoršující se situaci kolem šíření viru Covid-19, očkovat. V současné době jich má bavorský celek na své soupisce pět.

Uvítací bonus 100 % !

Čtvrteční schůzka s hráči

Do médií prosákla informace, že vedení německého celku mělo ve čtvrtek brzy ráno schůzku s pěti hráči, kteří zatím stále nejsou očkováni. A rozhodně to nejsou fotbalisté z okraje soupisky. Jsou mezi nimi Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Michael Cuisance a Erik Maxim Choupo-Moting. Během schůzky představitelé Bayernu zdůraznili, že je samozřejmě právem každého hráče, rozhodnout se, zda-li očkování proti nemoci podstoupí či nikoliv. Zároveň však dodali, že právem zaměstnavatele je pozastavit plat hráči, který se vinou nakažení ocitne v karanténě.

Kromě Michaela Cuisanceho se v karanténě nacházejí všichni jmenovaní hráči. Specifickým případem je pak hvězda Bayernu Joshua Kimmich. Ten se z karantény vrátil teprve v úterý, ale hned v pátek musel do karantény nastoupit znovu, jelikož přišel do kontaktu s osobou, která byla později pozitivně testována. Během svého prvního pobytu v izolaci přišel Kimmich o téměř 800 000 eur, jelikož mu vedení týmu pozastavilo plat.

Tým s rozhodnutím souhlasí

Důležité je také zmínit, že drtivá většina týmu souhlasí s rozhodnutím vedení, ohledně pozastavení platu hráče v době karantény. Za posledních čtrnáct dní bylo v Německu pozitivně testováno téměř 600 000 lidí a patří mezi nejhorší země v Evropě co do proočkovanosti populace, ta je jen něco kolem 68 %. V Bavorsku pak mohou zápasy Bundesligy navštěvovat pouze fanoušci, kteří jsou očkovaní nebo se z nemoci v předešlých dnech zotavili.

Vstupní bonus do 7 BTC