Barák v hledáčku AC Milán


Po víkendovém utkání proti Sassuolu, ve kterém zařídil Antonín Barák všechny čtyři branky Verony, se rozvířily spekulace o jeho možném přestupu. Podle italského deníku Gazzetta dello sport má o českého středopolaře zájem mimo jiné i věhlasný AC Milán.

Verona českému záložníkovi svědčí

Zdá se, že klima na Apeninském poloostrově a zvláště ve Veroně, českému záložníkovi svědčí. Do Verony přišel před začátkem minulé sezóny z Lecce, kam ho půjčilo na hostování Udinese. Od začátku angažmá dostává Barák ve Veroně dostatek prostoru a důvěru splácí kvalitními výkony na hřišti. Naposledy to odneslo Sassuolo, kterému nastřílel český záložník tři branky a na jednu ještě přihrál. Celkově má na svém kontě v této sezóně už osm gólů a tři asistence.

Hattrick Antonína Baráka proti Sassuolu:

Zájem z Premier league i milánského AC

Barák si ve Veroně výborně rozumí se Simeonem a Caprarim. Společně nastříleli už 27 branek a mají hlavní zásluhu na tom, že je Verona pouze 5 bodů od příček zajišťujících účast v evropských pohárech. Podle chorvatského trenéra Verony Igora Tudora má Antonín Barák velký potenciál, aby se prosadil i ve větších a slavnějších týmech Serie A: Je to zlatý chlapec, prosadí se v jakémkoliv klubu Serie A. A že by se mohlo jednat i o top kluby potvrzuje redaktor Salvatore Malfitano z Gazzetta dello sport: Mluví se o něm celkem dost. Psalo se o Premier league či Bundeslize, ale asi nejvíce o něm uvažuje AC Milán.

Antonín Barák v akci proti Laziu                                                                                                                                                         zdroj: idnes.cz

Zájemci budou muset sáhnout pořádně do kapsy

Kromě branek a asistencí je Barák platný mužstvu i coby dříč - v italské lize patří momentálně k top 10 hráčům, kteří toho za zápas nejvíce naběhají. Už teď navíc patří s 24 brankami na historicky čtvrté místo mezi českými střelci v Serii A. Podtrženo sečteno, český záložník nebude k mání za pár šupů. Podle italských expertů by se jeho cena měla nyní pohybovat kolem 25 milionů eur.