Arsenal se v létě chystá na velké nákupy

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Arsenal se v létě chystá na velké nákupy


Všeobecně se očekávalo, že již během lednového přestupního okna sáhla Arsenal hlouběji do kapsy a přivede několik posil. Překvapivě se to však nestalo a ,,Gunners“ místo posil počítají jen ztráty. Byť se nejedná o klíčové hráče, kádr londýnského celku je pro zbytek sezony velmi úzký. I to je jistě důvodem k tomu, že se Arsenal chystá v létě na masivní nákupy.

1Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Vlahovič zamířil nakonec do Juventusu

Přestupní prioritou v lednovém přestupním okně byl pro Arsenal mladý srbský útočník Dušan Vlahovič. Ten sice změnil dres, zůstal však v Itálii a nyní střílí góly za Juventus. Londýňanům se nepodařilo přivést ani nikoho jiného a tak jedinou změnou v kádru během ledna byl odchod šestice hráčů, kteří nepatřili mezi potřebné. Byť někteří z nich odešli pouze na hostování, Arsenalu se tímto krokem podařilo ušetřit na výplatních páskách zhruba 500 000 liber týdně. To je sice jistě příjemné, faktem však zůstává, že trenér Arteta bude mít po zbytek sezony k dispozici pouze dvacet hráčů A-týmu, byť londýnský celek čekají do konce sezony už pouze zápasy v domácí soutěži.

Zdroj: isport.blesk.cz

Vzhledem k ušetřeným prostředkům je vedení klubu v létě ochotno investovat až 180 milionů liber do posil. A bude jistě z čeho vybírat. Londýňané mají políčeno především na trojici Alexander Isak, Dominic Calvert-Lewin a Ruben Neves. O prvně jmenovaného hráče se ,,Gunners“ pokoušeli již v lednu, cenovku 75 milionů liber však nebyli ochotni zaplatit. V létě již možná ano. Anglický reprezentant Calwin-Lewis by měl cenovku zhruba ve výši 60 milionů liber a záložník Wolves Neves ještě o patnáct milionů nižší. S trochou štěstí se tedy může Arsenalu povést přivést všechny tři vytoužené posily v létě.

Arsenal útočí na Ligu mistrů

Hráči Arsenalu mají po dlouhém čekání opět na dosah účast v Lize mistrů. V tabulce jsou sice šestí se ztrátou čtyř bodů na West Ham, který okupuje poslední místo zaručující Champions League pro příští rok, hráči ,,Gunners“ mají však odehráno o tři zápasy méně.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !