Američané Isner s Opelkou sehráli nejdelší tie-break v historii ATP

Roman Mráz

Roman Mráz

Američané Isner s Opelkou sehráli nejdelší tie-break v historii ATP


Tiebreak druhého setu v zápase mezi Johnem Isnerem a Ryanem Opelkou na turnaji v Dallasu se stal historicky nejdelším od založení ATP tour v roce 1990. Rekordní zkrácená sada skončila v poměru 24:22 pro Opelku, který nakonec v zápase zvítězil a ujal se vedení 4:1 ve vzájemných soubojích.

Když mají tenisoví pistolníci ostře nabito

Zápasy mezi obrovitým Isnerem(208 cm) a ještě větším Opelkou(211cm) jsou vlastně přehlídkou dělových servisů, které většinou vedou do zkrácených her. Z patnácti odehraných setů mezi těmito dvěma velikány šlo do tie-breaku hned třináct z nich.

Semifinále turnaje v Dallasu nebylo výjimkou. I zde se Isner s Opelkou předháněli v počtu nastřílených es. Celkově jich diváci mohli během zápasu napočítat 60, z toho 39 jich šlo z rakety Ryana  Opelky. Ani jeden z tenistů se nepropracoval k jedinému brejkbolu a tak musely přijít na řadu zkrácené hry. Jak jinak v jejich případě.

zdroj: sparkchronicles.com                                                                Ryan Opelka se raduje z výhry nad Johnem Isnerem

Rekordních 46 her v tie-breaku

Už první tie-break se musel prodlužovat a skončil poměrěm 9:7 pro Opelku. Opravdová lahůdka ale měla teprve přijít. Během zkrácené hry druhého setu měl John Isner celkem 10 setbolů, ani jednou se mu však nepovedlo set ukončit. Naproti tomu Ryan Opelka využil až osmý mečbol, tie-break vyhrál v rekordním poměru 24:22 a mohl se tak radovat po dvou hodinách z postupu do finále.

Dalo by se říct, že dallaský turnaj byl kromě zmíněného rekordu také odleskem zašlé slávy amerického mužského tenisu. Vždyť ryze americké semifinále jsme tu neměli dlouhých osmnáct let. Druhou semifinálovou dvojici tvořili Američané Jenson Brooksby a Marcos Giron. Z tohoto souboje vyšel vítězně prvně jmenovaný, který bude proti Opelkovi usilovat o svůj premiérový triumf na okruhu ATP.