Absence Ronalda proti City? Portugalec měl raději odletět z Británie, než být náhradníkem

Roman Mráz

Roman Mráz

Absence Ronalda proti City? Portugalec měl raději odletět z Británie, než být náhradníkem


Podle trenéra Manchesteru United Ralfa Rangnicka chyběl Cristiano Ronaldo v nedělním derby proti City kvůli svalovému zranění. Britská média ale vidí důvod absence portugalského fotbalisty někde jinde. Údajným problémem měla být Ronaldova nespokojenost s tím, že nebyl nominován do základní sestavy.

Raději výlet do Portugalska než lavička náhradníků

Absence portugalského mistra Evropy z roku 2016 proti Manchesteru City překvapila i jeho týmové spoluhráče. Během týdne se totiž Ronaldo zúčastnil bez omezení všech tréninků a příprav před manchesterským derby. Nic nenasvědčovalo tomu, že si proti Citizens nezahraje.

Podle informací britských médií nicméně kouč Ralf Rangnick nepočítal s tím, že by Ronalda poslal na hřiště od začátku utkání. A to je věc, kterou jakýkoliv hráč nerad slyší. A pokud jde o Ronalda, platí to nejméně desetinásobně. 

Záložník Manchesteru United poté údajně odmítl vysedávat během prestižního derby jen na lavičce a rozhodl se raději odletět do rodného Portugalska. V samotném zápase podali United bez své populární sedmičky bezkrevný výkon a podlehli městskému rivalovi vysoko 1:4.

zdroj: cnn.com

Roy Keane zpochybnil prohlášení o zranění

Podle oficiálního klubového prohlášení vydaného po zápase, měl Ronaldo vynechat derby kvůli problému s kyčelním ohýbačem. Tato verze se ale příliš nezdá ani bývalému kapitánovi rudých ďáblů Roy Keanovi, který prohlášení zpochybnil:

Nelíbí se mi, když trenér mluví o tom kyčelním ohýbači. Nechápu to. Často se mluví o tom, že Ronaldo je jako stroj a v určitých momentech jeho kariéry přichází tento ohýbač. Není to poprvé."