Zdraví na prvním místě. Agüero ukončil kariéru kvůli srdeční arytmii.

Roman Mráz

Roman Mráz

Zdraví na prvním místě. Agüero ukončil kariéru kvůli srdeční arytmii.


Argentinský fotbalista oznámil v slzách své rozhodnutí na speciálně připraveném pódiu na stadionu Camp Nou v Barceloně. Ikdyž je Agüerovi teprve 33 let, pokračování ve fotbalové kariéře by mohlo vážně ohrozit jeho život. Za Barcelonu stihl odehrát pouze čtyři zápasy.

Do Barcelony za Messim

Když letos v létě přestupoval do katalánského velkoklubu z Manchesteru City, těšil se, že si zahraje s kamarádem z argentinské reprezentace Lionelem Messim. Ten však odešel do Paris Saint Germain. Spolu si tak nezahráli a Agüero toho nestihl příliš odehrát za Barcu ani během podzimní části sezóny. Kvůli zranění začal nastupovat až v říjnu. Ale stačil odehrát pouze čtyři utkání. V tom posledním proti Alavési ho začaly trápit problémy s dýcháním a potřeboval ošetření přímo na hřišti. Pozdější vyšetření ukázalo na srdeční arytmii, jejíž léčba potrvá tři měsíce. To není dlouhá doba a argentinský útočník by se asi býval po jiném zranění bez problémů vrátil zpět. Ale pro jeho srdce by byl návrat k vrcholovému fotbalu příliš velké riziko.

Sergio Agüero v dresu Manchesteru City                                                                                                                zdroj: independent.co.uk

Rozhodnutí padlo před deseti dny

Agüero nesl své rozhodnutí těžce a během řeči měl slzy v očích. I tak si uvědomuje, že zdraví je na prvním místě: „Rozhodl jsem se přestat hrát profesionální fotbal, na prvním místě je moje zdraví. Už víte, proč jsem se tak rozhodl. Kvůli problému, který jsem měl před měsícem. Chtěl bych poděkovat lékařům, kteří udělali pro mě to nejlepší. A řekli mi, že bych měl přestat hrát. Rozhodl jsem se před deseti dny a udělal jsem maximum, abych zjistil, jestli existuje nějaká naděje.“  Na Camp Nou čekalo na jeho řeč publikum složené z funkcionářů, hráčů i trenérů. Dorazil také Pep Guardiola, pod kterým hrál argentinský fotbalista v Manchesteru City.

Sestřih nejlepších gólů Sergia Agüera:

Postrach gólmanů v Premier League

Během své kariéry vystřídal Sergio Agüero několik evropských velkoklubů. Dobře si ho pamatuje Tomáš Ujfaluši z Atlética Madrid, kde strávil Agüero pět let. Poté následoval v roce 2011 přestup do Manchesteru City, v jehož dresu dal za deset sezón úctyhodných 260 gólů.  Labutí písní byl pro argentince letošní přestup do Barcelony. S argentinskou reprezentací získal v roce 2014 na MS v Brazílii stříbrnou medaili.