V nominaci na Channel One Cup i Krejčí s Frolíkem


Channel One Cup bude poslední větší prověrkou pro české hokejové reprezentanty před zimním olympijským turnajem v Pekingu. Trenér Pešán vsadil při nominaci na turnaj v Moskvě především na zkušenosti. Nechybět budou zkušení matadoři v čele s Davidem Krejčím, Michaelem Frolíkem, nebo Vladimírem Sobotkou.

Přehled turnaje Channel One Cup

Turnaj Channel One Cup, dříve známý také jako Cena Izvestijí, nebo Baltika Cup, se bude konat od 15. - 19. prosince v Moskvě. Zúčastní se ho celky domácího Ruska, Finska, Švédska, České Republiky a Kanady. Český(Československý) národní tým zde slavil devětkrát vítězství, naposledy to bylo v roce 2015. Poslední tři ročníky skončilo Česko shodně na posledním místě.

Program turnaje: 

15.12. 16:30: Rusko - Kanada

16.12. 16:30: Rusko - Švédsko

           18:00: Česko - Finsko

17.12. 13:00: Kanada - Švédsko

18.12.  9:00: Finsko - Kanada

           13:30: Rusko - Česko

19.12.  9:00: Česko - Švédsko

           13:30: Rusko - Finsko

Channel cup

                                                                                                                                                zdroj: isport.blesk.cz

Nominace bez nováčků

V nominaci českých hokejistů má největší zastoupení česká extraliga - 10 hráčů a KHL - 9 hráčů. Na soupisku se tentokrát nedostal žádný nováček a na věkovém průměru týmu to je znát - 28,5 let. Samotné složení týmu by bylo podle trenéra Pešána velmi podobné tomu olympijskému - v případě, že by v Pekingu nemohli startovat hráči z NHL: „Stále s touto variantou pracujeme. Tento tým by byl velmi blízko evropskému výběru pro olympijské hry.“  O tom se má rozhodnout nejpozději do 10. ledna.

Nominace české hokejové reprezentace:

Brankáři: Marek Mazanec (HC Oceláři Třinec), Šimon Hrubec (Avangard Omsk/KHL), Roman Will (Traktor Čeljabinsk/KHL)

Obránci: Jakub Jeřábek (Spartak Moskva/KHL), David Musil (HC Oceláři Třinec), David Sklenička (Jokerit Helsinki/KHL), Petr Zámorský (Örebro/Švédsko), Lukáš Klok (Neftěchimik Nižněkamsk/KHL), Jakub Krejčík (Dinamo Minsk/KHL), Jan Ščotka (JYP Jyväskylä/Finsko), Libor Šulák (Admiral Vladivostok/KHL)

Útočníci: Andrej Nestrašil (HC Oceláři Třinec), Jan Kovář (EV Zug/Švýcarsko), Jiří Smejkal, Lukáš Jašek (oba Pelicans Lahti/Finsko), Vladimír Sobotka, Michal Řepík (oba HC Sparta Praha), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary), Tomáš Hyka (Traktor Čeljabinsk/KHL), Adam Musil, Matěj Blümel (oba HC Dynamo Pardubice), David Krejčí (HC Olomouc), Michael Špaček (Frölunda HC/Švédsko), Michael Frolík (HC Lausanne/Švýcarsko), Milan Gulaš (Motor České Budějovice).