Soud s Giggsem odložen na srpen


Velšský trenér a bývalý hráč Manchesteru United Ryan Giggs byl policií zadržen loni v listopadu a následně obviněn z napadení dvou žen. Soudní jednání, které se mělo uskutečnit v Manchesteru, však muselo být kvůli nedostatku místa přeloženo na 8. srpna.

Giggs obvinění odmítá

Bývalá hvězda Manchesteru United Ryan Giggs se měl v letech 2017 a 2020 dopustit manipulativního a násilného chování vůči své přítelkyni a ještě jedné další ženě. Bývalý trenér reprezentačního výběru Walesu nicméně obvinění odmítá: „Respektuji zákonné postupy a chápu, že jde o velmi závažná obvinění. Provinění však odmítnu i před soudem a těším se, až očistím své jméno.“ Kvůli následnému obvinění a zatčení přišel Giggs o Euro 2020, na které dovedl reprezentaci Walesu. Národní tým místo něj převzal asistent Robert Page.

O osudu velšského trenéra se rozhodne v létě

Soud se měl konat tento týden, ale kvůli velkému množství nevyřízených případů se Giggsovo stání přeložilo až na léto. Soudkyně Hilary Manleyová k tomu podotkla: "Nemáme k dispozici soud, který by mohl toto řízení hostit. Vzhledem k velkému počtu nevyřízených případů, které pandemie ještě prohloubila, a nutnosti sociálního odstupu, jde o situaci, která je pro trestní soudy každodenní realitou."