Souček vstřelil Brightonu gól, ale na výhru to nestačilo

Roman Mráz

Roman Mráz

Souček vstřelil Brightonu gól, ale na výhru to nestačilo


Poprvé od úvodního kola se v Premier League trefil český záložník Tomáš Souček. Jeho branka ze 4. minuty sice poslala domácí West Ham do vedení, ale nakonec přinesla domácímu celku pouze bod za remízu. Kladiváři jsou i přesto stále na čtvrtém místě.

Znovu nalezená střelecká forma Součka?

Ty tam jsou loňské sněhy, mohli by si říci fanoušci při pohledu na Součkovo statistiky. Zatím to opravdu nevypadá na to, že by český středopolař atakoval deset branek z minulé sezóny. Anglická Premier League má za sebou více jak třetinu odehraných kol a Tomáš je zatím na pouhých dvou vstřelených gólech. Pravda, od lámání střeleckých rekordů jsou ve West Hamu jiní borci. Těžko chtít po defenzivním záložníkovi, aby střílel každou sezónu deset a více branek...Nicméně, v posledních zápasech je Souček kritizován i za ne zrovna přesvědčivou hru. O to více potěšila jeho trefa do sítě Brightonu.

West

Tomáš Souček střílí branku proti Brightonu.                                                                                                          zdroj: whufc.com                                                                          

Kladiváři přišli o vedení na konci zápasu

West Ham šel do vedení už ve 4. minutě, kdy si po Fornalsově rohu naběhl český záložník na první tyč, kde dostal od hostujících obránců až překvapivě hodně prostoru a hlavou poslal West Ham do vedení. Domácí se radovali ještě ve 49. minutě po gólu Antonia, ale ukázalo se že předčasně. VAR odhalil faul a gól byl rozhodčím odvolán. Kladiváři drželi vedení až do 89. minuty, kdy vyrovnal Maupay. Celý zápas odehrál na pravé straně i Vladimír Coufal. Na hřiště se naopak nedostal Alex Král. West Ham je tak po čtrnácti odehraných zápasech na čtvrté příčce se ziskem 23 bodů. Přeskočit ho ale může ještě Arsenal, který dnes hraje na hřišti Manchesteru United.