Hlavním trenérem jen na jeden zápas. Po prohře s Lens bude Plašil opět asistentem


Bývalý český reprezentační záložník Jaroslav Plašil vystřídal na lavičce Bordeaux odstoupivšího Vladimira Petkoviče. Poslední tým francouzské Ligue 1 však pod vedením českého kouče podlehl osmému Racingu Lens 2:3 a Plašil se nyní má opět vrátit na pozici asistenta hlavního trenéra, kterým by se podle francouzských médií měl stát David Guion.

Bordeaux hledá ztracenou formu

Na jihozápadě Francie působí Jaroslav Plašil nepřetržitě od roku 2009 už téměř 13 let, s výjimkou ročního hostování v italské Catanii v letech 2013-14. V Bordeaux dokonce vykonával nějakou dobu funkci kapitána. V roce 2019 zde ukončil svojí bohatou hráčskou kariéru, aby na ní navázal jako trenér rezervy Girondins Bordeaux. Později se přesunul do áčka jako asistent hlavního kouče. 

Do minulého týdne dělal asistenta Vladimíru Petkovičovi, který byl však vedením odvolán pro špatné výsledky. Od listopadu vyhrálo Bordeaux v Ligue 1 pod švýcarským trenérem pouze dva zápasy a kleslo na chvost tabulky. Proti Racingu Lens už tak vedl hráče Girondins Jaroslav Plašil, pro kterého to byla premiéra v roli hlavního trenéra. Ani pod jeho vedením se však Bordeaux nedočkalo bodů a utrpělo prohru 2:3.

zdroj: lequipe.fr

Po prohře s Lens opět asistentem

Český trenér po zápase litoval zejména nevyužitých gólových příležitostí: „Jsme nesmírně zklamaní, je to opravdu škoda, protože jsme měli šance na další gól. Bude obtížné dostat se ze sestupového pásma, ale musíme to dokázat. A rychle. Nevzdáme se.“ I přes prohru svého týmu se na výkonu se snažil najít světlá místa: „Musíme se snažit vidět to pozitivní. Dokázali jsme se dotáhnout na jeden gól, to znamená, že ten tým má vnitřní sílu a něco umí. Na to se musíme zaměřit. Ať už byla porážka zasloužená, nebo ne, prohráli jsme. Dostat tři góly za třicet minut je hodně mrzuté.

Plašil, který se po Ivanu Haškovi a Karlu Jarolímovi stal teprve třetím českým hlavním trenérem ve francouzské nejvyšší lize, se přesune zpátky na pozici asistenta. Fotbalisty Bordeaux by měl od příštího kola převzít trenér David Guion, který trénoval poslední čtyři roky v Remeši, ze které loni odešel.