''Pasta'' sestřelil hattrickem Philadelphii


Bostonský sniper David Pastrňák v noci opět úřadoval. Proti Flyers se trefil třikrát za záda Cartera Harta a zajistil Bruins výhru 3:2. V dresu medvědů se po delší pauze vrátil na led finský gólman Tuuka Rask, který zneškodnil 25 střel soupeře.

Rozdělení "Perfection line" přináší ovoce

Když bostonský trenér Bruce Cassidy přesunul českého střelce z první lajny, nazývané také Perfection line, od Bergerona a Marchanda do druhé řady, chvíli trvalo, než našel Pastrňák s novými spoluhráči společnou řeč na ledě. Nicméně v tuto chvíli se zdá, že druhá řada medvědů nebude o nic horší, než ta první. S finem Erikem Haulou a jedničkou draftu z roku 2010 Taylorem Hallem se začíná český útočník dobře doplňovat. Po krásné kombinaci s oběma jmenovanými vstřelil český útočník první gól v zápase. Další dva pak přidal v přesilových hrách, na oba góly mu nahrál bývalý kumpán z první řady Brad Marchand.

Hattrick Davida Pastrňáka:

Pasta nabírá formu

V posledních pěti utkáních si David Pastrňák připsal sedm branek a zaokrouhlil svůj bodový účet na 30. Zlepšení si všímá i trenér Bruce Cassidy: „V poslední době vypadá moc dobře. Dneska to vypadalo, že mohl dát klidně pět nebo šest gólů. Doufáme, že si pohodu z dnešního zápasu přenese i do dalšího průběhu sezony."" Rovnoměrnější rozložení útočné síly pociťuje v pozitivním slova smyslu i samotný Boston, který zvítězil v sedmi z posledních osmi zápasů.

                                                                                                                                                                                                                                          zdroj: nhlnews.cz

Stejně hattricků jako Crosby

Pro českého reprezentanta to byl již jedenáctý hattrick v NHL, což ho řadí na třetí místo mezi aktivními hokejisty. Už teď je na tom Pastrňák stejně jako například Sidney Crosby a to je mu stále teprve 25 let. Na prvního Ovečkina zatím ztrácí sedmnáct hattricků, ale třeba na nejlepšího čecha Jaromíra Jágra mu chybí už jen čtyři. Ten poslední věnoval bostonskému brankáři a svému velkému kamarádovi Raskovi, který se po více než půl roce vrátil do branky medvědů: „Já byl tak šťastný, že je (Rask) zpátky, ani nevíte jak. Před zápasem jsem mu řekl, že dám hattrick, ale on mi moc nevěřil.