Oktagon 30 nabídne Peňáze i historicky první titulovou bitvu žen


Ve čtvrtek 30. prosince od 18:00 proběhne turnaj Oktagon 30.  Původně se měl uskutečnit v O2 areně, ale z důvodu vládních opatření proti šíření pandemie se přesouvá do Pevnosti Brno – brněnské haly Zoner BobyHall. Lístky do pražské O2 arény zůstávají nadále v platnosti. Turnaj se však bude konat až 26.2. 2022.

Tahák večera

Diváci se mohou těšit na jména jako Robert Pukač, Lucia Szabová, Tereza Bledá, Matěj Peňáz a další. Jedním z největších taháků Oktagonu 30 bude souboj mezi Peňázem a Konem. Český profesionální kickboxer Peňáz se měl původně utkat s Čepem, který se však před dvěma týdny zranil a tak se nakonec postaví nejzkušenějšímu borci, kterému kdy čelil - bývalému šampionovi organizace BAMMA Cheicku Konemu. „Money“ Peňáz je jednou z nejvýraznějších postav současného Oktagonu. Jeho bilance je 4 zápasy a 4 rychlá KO v 1. kole. Proti němu bude však velezkušený Cheick „Cheickoss“ Kone, který má v oblibě rychlé uspávání lidí, jak sám říká: „Mou prací je pomáhat lidem usnout do méně než 15 minut.“ 

Matěj „Money“ Peňáz v akci.                                                                                                                                                    zdroj: fightlive.cz

Na programu i další zajímavé duely

Ve welterové váze si to pak rozdá Matúš Juráček s Robertem Pukačem a také Tato Primera s Emmanuelem Dawou. Jak vidí souboj Juráčka s Pukačem Mach Muradov?: Myslím si, že Pukač dostane Matúše na zem. Tam má Juráček mezery. S malinkou převahou by to tak Robert mohl zvládnout. Na body. David Dvořák dává větší šance spíše Juráčkovi: „Pro mě je favoritem Matúš. Má větší zkušenosti, veze se na skvělé vlně. V Oktagonu nyní drží record 3-0. Podle mě si to v postoji takticky pohlídá. Za zběsilým ukončením se nepožene.O souboje v pérové váze se postarají Jakub Tichota vs. Dawid Kareta a Aleksander Kolontay vs. Mate Sanikidze. V kategorii „heavyweight“ se diváci mohou těšit na konfrontaci mezi Danielem Dittrichem a Tadejem Dajčmanem. V polotěžké váze na sebe narazí Daniel Škvor a Brazilec Jhonathan Azevedo, který se do klece vrací po více než dvouleté pauze.

Historicky první titulová bitva žen

Fanoušci také uvidí pikantní ženské bitvy. V duelu mezi dosud neporaženou Terezou Bledou a Brazilkou Mabelly Limaovou půjde o titul v muší váze. Další zajímavý souboj přinese duel mezi Luciou Szabovou a Olgou Rubnovou. V tomto souboji půjde o boj mezi čtyřkou s trojkou bantamové váhy.