Návrat Eriksena se blíží. V přípravě proti Rangers odehrál 80 minut

Roman Mráz

Roman Mráz

Návrat Eriksena se blíží. V přípravě proti Rangers odehrál 80 minut


Dánský fotbalový reprezentant Christian Eriksen se po srdečním kolapsu pomalu ale jistě vrací na fotbalové trávníky. V pondělním přípravném utkání Brentfordu proti skotskému celku Glasgow Rangers odehrál téměř celý zápas a zdá se pravděpodobné, že bude připraven nastoupit i o víkendu v Premier league proti Newcastlu.

Eriksen se cítí dobře, za dva zápasy stihl tři asistence

V týmu nováčka anglické Premier league podepsal Christian Eriksen před necelým měsícem smlouvu do konce letošní sezóny a jeho sen o návratu k velkému fotbalu se začíná pomalu stávat realitou. První přípravný zápas odehrál minulé pondělí v zápase proti Southend United, ve kterém nastoupil na 60 minut, připsal si jednu asistenci a pomohl Brentfordu zvítězit 3:2. 

Zápas proti Glasgow Rangers byl tak již druhým testem pro dánského fotbalistu. Tentokrát už odehrál téměř celý zápas a opět byl na hřišti vidět. V utkání hraném na tréninkovém hřišti The Gers nedaleko Glasgow připravil oba dva góly Brentfordu, když se nejprve v 15. minutě po jeho rohu prosadil Zanka a v 55. minutě skóroval Crama také po centru Eriksena. Jeho Brentford nakonec remizoval se skotským protivníkem 2:2.

Eriksen se vrací na trávníky po srdečním kolapsu:

Uvidí fanoušci Eriksena už proti Newcastlu?

Podle britských médií by se Christian Eriksen mohl naplno vrátit do velkého fotbalu už tuto sobotu, kdy Brentford přivítá na svém hřišti Newcastle. Trenér anglického celku Thomas Frank mluví v podobném duchu: “Eriksen se cítí dobře a výkonně. Nehrál sice sedm měsíců, ale když k nám přišel, bylo vidět, že už má něco natrénováno, takže nepotřebuje další měsíc a půl.“

Zatím posledním soutěžním zápasem, ve kterém se dánský záložník objevil, bylo nešťastné střetnutí na ME 2020 proti Finsku v červnu loňského roku. Od té doby nehrál, pouze se připravoval nejprve individuálně a poslední měsíc pak trénuje s jeho novým týmem z Brentfordu.