Manchester má nového trenéra. Ralpha Rangnicka.


Ralph Rangnick povede fotbalisty Manchesteru do konce aktuálního ročníku. Poté by měl vykonávat funkci poradce. Ještě o víkendu byl přitom sportovním ředitelem ruského klubu Lokomotiv Moskva.

První zápas Rangnicka proti Arsenalu

Není to tak dlouho, když jsme vás infomovali o nejisté situaci kolem předchozího trenéra Manchesteru United - Ole Gunnara Solskjaera. A jak situace u rudých ďáblů dopadla, ví dnes jistě každý fotbalový fanoušek. Solskjaer byl odvolán a na jeho místo přišel Michael Carrick. Jak se ale ukázalo, ten se stal koučem jen dočasně, z důvodu vyřizování víza pro Rangnicka. První zápas by měl německý trenér odtrénovat ve čtvrtek proti Arsenalu.

Trenérem Manchesteru pouze do léta

Manchester měl zájem také o Mauricia Pochettina z Paris St. Germain a spekuluje se o jeho příchodu v létě, kdy se Rangnick přesune na pozici poradce. A co dodal německý trenér k novému působišti? „Jsem nadšený. Soustředím se na to, aby tahle sezona byla pro klub úspěšná. Kádr je plný talentovaných hráčů, má skvělou rovnováhu mezi mládím a zkušenostmi. Veškeré mé úsilí v nadcházejících šesti měsících bude směřovat k tomu, abych pomohl naplnit potenciál těchto hráčů. A to jak individuálně, tak hlavně týmově,“

Rangnick a Šimák

Rangnick s Janem Šimákem v Hannoveru                                                                                                        zdroj: neuepresse.de

Kdo je Ralph Rangnick?

Ralph Rangnick je zkušený německý trenér, který zatím trénoval jen doma v Německu. Trénoval například Jana Šimáka a Jiřího Štajnera v Hannoveru na počátku tisíciletí. Z dalších klubů můžeme jmenovat VFB Stuttgart, se kterým získal pohár Intertoto v roce 2000. Nebo Schalke 04, které dovedl na druhé místo v Bundeslize. Působil také v RB Lipsku, se kterým se probojoval do finále německého poháru DFB-Pokal.