Krejčíková získala dvě ceny WTA

Roman Mráz

Roman Mráz

Krejčíková získala dvě ceny WTA


Letošní skvělá sezóna Barbory Krejčíkové se promítla i do udílení cen WTA. Byla nominována celkem ve třech kategoriích, přičemž ve vítezství proměnila dvě z nich. Stala se hráčkou s největším zlepšením a obdržela také společně s Kateřinou Siniakovou cenu za nejlepší deblový pár v letošní sezóně.

Posun žebříčkem o 60 míst

Letošní sezónu začala česká tenistka jako 65. hráčka na žebříčku WTA. Během roku se jí povedlo zvítezit na třech turnajích. Tituly ze Štrasburku, domácí Prahy a zejména úspěch na grandslamovém French Open jí výrazně pomohly v postupu nahoru. Kromě toho hrála ještě finále prestižního turnaje v Dubaji, kde nestačila na Španělku Muguruzaovou. I když své žebříčkové maximum - 3.místo, nakonec do konce roku neudržela a sezónu zakončila jako 5. hráčka okruhu WTA, na cenu za největší zlepšení to stačilo. Je tak po deseti letech další českou tenistkou, jenž získala individuální ocenění. Naposledy uspěla Petra Kvitová, která obdržela před deseti lety jak cenu pro nejlepší hráčku sezóny, tak i za největší pokrok.

Krejčíková se Siniakovou

Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou slaví titul na French open.                                             zdroj: ceskatelevize.sport.cz

Fantastický deblový rok se Siniakovou

Aby toho nebylo málo, získala Barbora Krejčíková společně s Kateřinou Siniakovou i ocenění za nejlepší deblový pár. Jejich tažení letošní sezónou bylo opravdu nezapomenutelné. Asi málokdo by před jejím začátkem věřil, že získají titul nejen na grandslamu v Paříži, ale i na olympiádě v Tokiu a aby toho nebylo málo, tak zakončí sezónu trofejí z Turnaje mistryň. Také jejich žebříčkové umístění ve čtyřhře mluví za vše - Siniaková první, Krejčíková v těsném závěsu. Druhá jmenovaná tak bude horkou favoritkou v anketě Zlatý kanár a velkou šanci na úspěch má i ve Sportovci roku.