Jarolím skončil v Boleslavi, nahradí ho Hoftych


Po špatném vstupu Mladé Boleslavi do jarní části Fortuna ligy byl vedením odvolán trenér Karel Jarolím. Mladoboleslavský klub si ve třech zápasech připsal pouze jeden bod za remízu s Libercem. Navíc nezvládl domácí pohárové utkání s Jabloncem, ve kterém utrpěl středočeský klub debakl 0:4.

Od Boleslavi se letos čekalo víc

Pětašedesátiletý trenér přišel do Mladé Boleslavi v prosinci 2020 po dvouleté pauze, kterou měl po neúspěšném působení u české fotbalové reprezentace. Se středočeským týmem skončil v minulé sezóně na 11. místě se ziskem 39 bodů. Už tehdy měla Boleslav problémy v defenzivě, když za celý ročník obdržela 54 branek. V letošní sezóně to není o moc lepší, Středočeši inkasovali 36 branek ve 22 zápasech.

Před začátkem aktuální sezóny sice Jarolím přivedl do klubu zkušené hráče Milana Škodu a Marka Suchého, se kterými měla Mladá Boleslav útočit na přední příčky tabulky, ale na předváděné hře se to příliš neprojevilo. Boleslav je sice momentálně na 6. místě zaručující ještě postup do skupiny hrající o titul, ale se ziskem 27 bodů má také pouze dvoubodový náskok před celky umístěnými ve skupině o udržení.

zdroj: ceskatelevize.cz                                     Novým trenérem Mladé Boleslavi je Pavel Hoftych.

Vedení má už za Jarolíma náhradu

Vyjádření generálního ředitele Davida Trundy k odvolání:

O složení nově vznikajícího realizačního týmu budeme informovat v průběhu čtvrtka.“

Na nepovedený jarní vstup do ligové soutěže jsme se společně se sportovním úsekem rozhodli odvolat realizační tým.“

Místo odvolaného Jarolíma povede fotbalisty Mladé Boleslavi od čtvrtka Pavel Hoftych. Ten trénoval naposledy Slovan Liberec, ale po neúspěšném vstupu do aktuální sezóny byl v srpnu odvolán. Jinak se ale Hoftychovo působení v Liberci dá nazvat úspěšným, s týmem skončil nejdříve na 5. a loni pak na 6. místě. V předloňské sezóně se pod ním dokázal Slovan probít kvalifikací Evropské ligy přes tři soupeře do základní skupiny.