Esportové turnaje v 13. týdnu

V týdnu od 23. do 29. pokračuje celá řada turnajů v různých hrách. V několika se rozhoduje o postupu do vyřazovacích bojů a jiné konečně korunují své šampiony. Jeden Čech si zahraje hned o dvě první místa ve dvou různých turnajích.

 

Zdeněk Utrhlička

Zdeněk Utrhlička

Esportové turnaje v 13. týdnu

V týdnu od 23. do 29. pokračuje celá řada turnajů v různých hrách. V několika se rozhoduje o postupu do vyřazovacích bojů a jiné konečně korunují své šampiony. Jeden Čech si zahraje hned o dvě první místa ve dvou různých turnajích.

 


Counter Strike: Global Offensive

FlashPoint Season 1

Tento týden se dohrává první fáze nového turnajového formátu Flashpoint Season 1 o 1 milion dolarů. Hned v pátek zařiná druhá bodovaná fáze, jejíž konec je naplánován až na začátek dubna. Poté budeme znát 8 postupujících týmů do double elimination pavouka.

Turnaje se mimo jiné účastní také slovenská hvězda Ladislav „GuardiaN“ Kovács dočasně nastupující za tým Dignitas.

 

ESL Pro League Season 11

Pokračuje také evropská divize ESL Pro League Season 11. Původně se mělo jednat o offline turnaj pro týmy z Evropy a Severní Ameriky. Kvůli rozšíření viru COVID-19 se nicméně turnaj rozdělil a kompletně se odehraje v online prostředí.

Turnaje se účastní také dva slovenští reprezentanti. Martin „STYKO“ Styk za tým GODSENT a David „frozen“ Čerňanský za tým mousesports. Zejména druhý jmenovaný bude se svými spoluhráči reálně pomýšlet na metu nejvyšší.

Prozatímní pořadí ve skupinách naleznete níže:

Skupina A

  1. Team Vitality 3-1
  2. Ninjas in Pyjamas 3-1
  3. Astralis 3-1
  4. Team Spirit 2-2
  5. GODSENT 1-3
  6. ENCE 0-4

GODSENT s Martinem se už bohužel do dalších bojů nepodívají a nezáleží ani na výsledku posledního zápasu proti Teamu Spirit. Dalším týmem, který se z této skupiny nedostane, jsou finští ENCE.

STYKO na ESL Pro League Martin „STYKO“ Styk

Finští ENCE se musí po neuspokojivých výkonech s turnajem rozloučit na posledním místě.

Skupina B

  1. BIG 2-1
  2. Fnatic 2-1
  3. forZe 2-1
  4. North 1-2
  5. Complexity Gaming 1-2
  6. Natus Vincere 1-2

Druhá skupina je nesmírně vyrovnaná. Mnohé zarazí průběžné poslední místo jednoho z favoritů Natus Vincere. V tuto chvíli ještě není ovšem nic rozhodnuto a celé pořadí se může ještě drasticky změnit.

Skupina C

  • FaZe Clan
  • G2 Esports
  • mousesports
  • OG
  • TYLOO
  • Virtus.pro

Poslední skupina začne hrát své zápasy až od čtvrtka 26.3.

Vyvrcholení turnaje by mělo proběhnout 12. dubna. Veškeré zápasy můžete sledovat přímo na našich stránkách zde.

 

ESEA Season 33: Premier Division

Kvalifikace je konečně po dlouhých týdnech u konce. Na ESEA Season 33: Global Challenge se úspěšně kvalifikoval také Tomáš „oskar“ Šťastný se svým týmem Sprout. Dalšími kvalifikovanými jsou týmy AGO a Jalapeno.

Jak to přesně bude s Global Challenge se v tuto chvíli neví. Původně se měl offline turnaj uskutečnit již tento duben, ovšem k probíhající nákaze voru COVID-19 je jasné, že se bude muset buď posunout na neurčito, nebo se přesunout online.

 

Dota 2

Hot Price League Season 2

Dnes se koná velké finále Hot Price League Season 2 hrané na tři vítězné mapy. O první místo si zahrají poslední dobou výborně hrající Vikin.gg s Miroslavem „BOOM“ Bičanem proti Teamu Empire Hope, kterým se ve spodním pavouku podařilo vyřadit Chicken Fighters Ondřejem „Supream^” Štarhou a Jonášem „SabeRLight“ Volkem.

Vítězná pětice si mezi sebou rozdělí 3500 $. Tým na druhém místě se pak může těšit alespoň na 2100 $.

Finále sledujte již dnes od 13.00 na našich stránkách zde.

 

GGBET Championship 2

V úterý se dohrává další z rozjetých turnajů, GGBET Championship 2. Rádi se budeme opakovat, a i toto finále si zahrají dobyvatelé z Vikin.gg. 24. března v 17.00 se utkají proti jednomu z dvojice Cyber Legacy/Aggressive Mode. Vítězný tým si připíše celých 5000 $, zatímco poražený si odnese stále slušných 3500 $.

 

SIGUL Pro League

Vikin.gg mají dobře rozehranou také SIGUL Pro League s prize poolem 15 000 $. Po třech kolech jsou se třemi výhrami bezpečně na prvním místě, a ještě před odehráním posledního kola mají zajištěný postup do horní části playoff.

Svůj poslední zápas odehrají Vikin.gg ve čtvrtek 26. března v 19.00 proti Aggressive Mode. Skupinová fáze končí 31. března a po ní bude následovat playoff.

 

Maxline League Season 2

V pátek začíná druhá sezóna Maxline League. Mezi účastníky nechybí obhájci titulu Vikin.gg v čele s Miroslavem „BOOM“ Bičanem. Překazit vítěznou šňůru se jim pokusí překazit tradičně Ondřej „Supream^” Štarha a Jonáš „SabeRLight“ Volek s Chicken Fighters a celá plejáda dalších.

 

WeSave! Charity

V úterý a ve středu kulminují všechny divize charitativního turnaje WeSave! Charity.

Jako první se v úterý v 17.00 odehraje finále CIS regionu mezi Natus Vincere a Hellraisers. Týž den ve 20.00 si to mezi sebou rozdají severoamerické týmy CR4ZY s Oliverem „skiter“ Lepkom a Evil Geniuses.

Ve středu v 18.00 pak začíná evropské finále mezi Teamem Liquid a jedním z dvojice Team Secret/Nigma (zápas můžete sledovat dnes od 17.00).

WeSave zápasy

Po prolomení hranice vybraných 150 000 $ se odehraje bonusové finále mezi šampiony z Evropy a CIS. V tuto chvíli je přitom vybráno přes 149 900 $. Další milníky a informace budou následovat podle výše vybraných peněz.

 

Parimatch League Season 2

O víkendu se odehraje finále Parimatch League Season 2 o 93 000 $. O největší podíl se poperou týmy Virtus.pro, HellRaisers, FlyToMoon a Winstrike Team.

Jednoznačnými favority je v tomto případě pětice z Virtus.pro.

 

League of Legends

Tento týden pokračují veškeré kvalifikační zastávky na Mid-Season Invitational 2020. Evropská LEC má před sebou poslední dva skupinové zápasy před playoff. Poslední šanci se dostat do dalších bojů budou mít týmy 27. a 28. března.

V evropské LEC Spring naleznete hned několik našich reprezentantů v různých.

 

Češi v LEC Spring 2020

Takřka jistý postup by měli mít Marek „Humanoid“ Brázda a Matyáš „Carzzy“ Orság s týmem MAD Lions. Misfits Gaming s Petrem „Denyk“ Haramachem se budou muset pekelně snažit a Patrik „Patrik“ Jírů s Excel Esports má šance na postup již pouze teoretické.

Průběžné pořadí LEC Spring 2020

  1. G2 Esports 13-3
  2. Fnatic 12-4
  3. Origen 12-4
  4. MAD Lions 10-6
  5. Rogue 9-7
  6. Misfits Gaming 9-7
  7. Excel Esports 7-9
  8. FC Schalke 04 Esports 5-11
  9. SK Gaming 2-14
  10. Team Vitality 1-15

 

StarCraft II

IntoTheAlphaX Pro Circuit

V neděli 29. března se od 13.00 dohrává poslední skupina hvězdně nabitého turnaje IntoTheAlphaX Pro Circuit.

O poslední dvě postupová místa do druhé fáze se poperou hvězdy Cure, SoO, Super a TIME. Naopak postup si již stihli zajistit hráči SortOf, Dream, INnoVation, TaeJa, TY a Solar.

Turnaji prozatím dominují Terrani, kteří drží hned 4 z dosavadních 6 postupujících příček.

 

WardiTV Spring Championship Pre-Season

Korejské a evropské hvězdy můžete sledovat ve WardiTV Spring Championship Pre-Season. Tohoto kvalifikačního turnaje se účastní 20 hráčů rozdělených do dvou korejských a dvou evropských skupin. Osm nejlepších pak postoupí do hlavního turnaje WardiTV Spring Championship o 5000 $.

WardiTV logo

Do playoff se zatím probojovali hráči Trap, Cure a TY z korejské skupiny a Clem, Reynor a Denver z evropské skupiny.

Dnes můžete od 12.00 sledovat souboje v korejské Skupině C a zítra od 18.00 evropské Skupiny D.

Skupina C

  • Impact
  • INnoVation
  • Parting
  • soO
  • Zest

Skupina D

  • Elazer
  • Lambo
  • SKillous
  • souL
  • uThermal

Velké finále se odehraje v sobotu 28. března.

 

Apex Legends

Online Tournament #2 - Europe

V tento den se dozvíme také výsledky z druhého kvalifikačního turnaje na Apex Legends Global Series. Kromě kvalifikačních bodů si 10 nejlepších trojic odnese peněžité výhry v celkové hodnotě 69 000 $.

 

Quake Champions

Quake Pro League Season 1: Stage 3

V neděli 29. března se odehraje čtvrtrý týden profesionální ligy s těmi největšími hvězdami. Celkem se můžete těšit hned na osm zápasů plných rychlé akce. Liga bude završena během výstavy QuakeCon 2020.