Esportové turnaje v 11. týdnu

V týdnu od 9. do 15. března budou mít napilno zejména čeští hráči Doty 2. Představí se také zbrusu nový a velkolepý formát pro Counter Strike: Global Offensive pořádaný samotnými hráči.

 

Zdeněk Utrhlička

Zdeněk Utrhlička

Esportové turnaje v 11. týdnu

V týdnu od 9. do 15. března budou mít napilno zejména čeští hráči Doty 2. Představí se také zbrusu nový a velkolepý formát pro Counter Strike: Global Offensive pořádaný samotnými hráči.

 


Counter Strike: Global Offensive

FLASHPOINT Season I

V pátek 13. března by měla v Los Angeles odstartovat úplně nová Counter Strike série s nemalými cíli. FLASHPOINT Season I je kromě prize poolu ve výši 1 milion dolarů zajímavá ještě něčím. Celou jí pořádají samotné herní týmy, a ne profesionální organizátor typu ESL.

Uvidíme, zda se novinka mezi širokou veřejností uchytí. My upřímně doufáme, že uchytí, jelikož velkých turnajů není nikdy dost.

Toho prvního se zúčastní 10 partnerských zakládajících týmů a 2 z ukončené kvalifikace:

Zakládající týmy:

  • Cloud9
  • c0ntact Gaming
  • Dignitas
  • GenG Esports
  • MAD Lions
  • MIBR
  • Team Envy
  • TBD (bude doplněno později)
  • TBD (bude doplněno později)
  • TBD (bude doplněno později)

Kvalifikované týmy

  • Orgless
  • BIG

Counter Strike Flashpoint logo

ESEA Season 33: Premier Division – 6. týden

9. až 13. března běží šestý týden kvalifikace ESEA Season 33. Po dobu celkem 9 týdnů bojuje 20 týmů o 3 místa na účast v ESEA Season 33: Global Challenge, kde se bude hrát o příjemných 75 000 $ a účast na ESL Pro League S12.

Mezi adepty na postup je i německý tým Sprout, za který nastupuje český AWPer Tomáš „oskar“ Šťastný.

 

Dota 2

DOTA Summit 12

V úterý začíná již 12. vydání oblíbeného turnaje DOTA Summit. Ten sice nezapadá do série Dota Pro Circuit, pozvání i tak přijaly ty největší organizace:

  • Cloud9
  • Evil Geniuses
  • Fnatic
  • OG.Seed
  • Team Liquid
  • Thunder Predator

Podle nás si největší podíl z prize poolu 150 000 $ odnesou celkem jednoznačně Evil Geniuses. Druhým největším favoritem jsou stabilně hrající Fnatic. Nově sestavení Cloud9 v čele s EternaLEnVy mohou spíše překvapit.

Turnaj vyvrcholí v pátek 13. ve 21.00 SEČ.

 

Hot Price League Season 2

Pro „druholigové“ týmy začíná taktéž v úterý Hot Price League Season 2 o 7000 $. Mezi 16 pozvaných figurují také Miroslav „BOOM“ Bičan za Vikin.gg a dvojice Ondřej „Supream^“ Štarha a Jonáš „SabeRLight“ Volek s jejich Chicken Fighters.

Zejména Chicken Fighters, ve které kromě české dvojice figurují také CharlieDota, MiLAN a SoNNeikO, budou rozhodně pomýšlet jen a pouze na metu úplně nejvyšší. Nicméně ani Vikin.gg nejsou bez šance a budou patřit k užšímu výběru favoritů.

 

EGB.com Arena of Blood

Tento týden finišuje EGB.com Arena of Blood o 10 000 $. Do playoff se po jednoznačném výkonu probojovali také výše zmínění Supream^ a SabeRLight. Finále je naplánováno na sobotu 15.55. Když budeme mít trochu štěstí, budeme moci sledovat českou dvojici proti největší hvězdě turnaje Dendimu. V základních skupinách vyvázli ze vzájemného souboje lépe právě Češi.

 

Maxline Winter Madness

Dota 2 turnaj Maxline Winter Madness

Úterý je tento týden opravdu nabité. V 17.00 si to ve finále Maxline Winter Madness rozdají Vikin.gg s Miroslavem „BOOM“ Bičanem proti Teamu Singularity. Vikin.gg mají soupeři co oplácet, jelikož ten je ve finále horního pavouka poslal výsledkem 2:0 do toho spodního.

Finále se hraje na 3 vítězné mapy a vítěz si odnese 2500 $. Poražený se bude muset spokojit s 1500 $.

 

League of Legends

Tento týden pokračují veškeré kvalifikační zastávky na Mid-Season Invitational 2020. Zejména pak evropská LEC 13. a 14. března. Čínská LPL pokračuje po přerušení z důvodu epidemie koronaviru online zápasy.

V evropské LEC Spring naleznete hned několik našich reprezentantů v různých týmech bojujících o postup.

 

Češi v LEC Spring 2020

V prozatím nejlepším týmu turnaje Misfits Gaming působí Petr „Denyk“ Haramach. Daří se také MAD Lions, kde naleznete hned dva naše zástupce: Marek „Humanoid“ Brázda a Matyáš „Carzzy“ Orság. Patrik „Patrik“ Jírů bude muset se svými Excel Esports ještě trochu zabojovat.

 

Průběžné pořadí LEC Spring 2020

  1. G2 Esports 11-3
  2. Origen 10-4
  3. Fnatic 10-4
  4. Rogue 9-5
  5. Misfits Gaming 9-5
  6. MAD Lions 8-6
  7. Excel Esports 7-7
  8. SK Gaming 2-12
  9. FC Schalke 04 Esports 3-11
  10. Team Vitality 1-13
 

Apex Legends

Code Red #5

V jediný pondělní den si to 20 týmů plných různých hvězd rozdá o celých 50 000 $. Mezi hráči naleznete ty největší streamery i bývalé profesionální hráče. Jmenujme například DrDisrespect, Skadoodle nebo shroud.

Stream můžete sledovat na televizi Boom.tv.