Esportové turnaje tohoto týdne

Přinášíme první díl pravidelné týdenní série, ve které si přiblížíme informace o všech důležitých turnajích a událostech z esportového prostředí. Fandíte Counter Striku, MOBA hrám, sportovním simulátorům nebo esportu všeobecně? Pak čtěte směle dále.

 

Zdeněk Utrhlička

Zdeněk Utrhlička

Esportové turnaje tohoto týdne

Přinášíme první díl pravidelné týdenní série, ve které si přiblížíme informace o všech důležitých turnajích a událostech z esportového prostředí. Fandíte Counter Striku, MOBA hrám, sportovním simulátorům nebo esportu všeobecně? Pak čtěte směle dále.

 


Counter Strike: Global Offensive

DreamHack Open Anaheim 2020

Od pátku 21. do neděle 23. února probíhá DreamHack Open Anaheim 2020 s prize poolem 100 000 $. Vítěz si kromě 50 000 $ zajistí také účast na DH Masters Jönköping.

O titul se popere celkem 8 týmů:

  • Ence
  • MIBR
  • North
  • FURIA Esports
  • Complexity Gaming
  • Gen.G Esports
  • Endpoint
 

ESEA Season 33: Premier Division – 3. týden

Ve dnech 17., 18., 19. a 21. února běží třetí týden kvalifikace ESEA Season 33. Po dobu celkem 9 týdnů bojuje 20 týmů o 3 místa na účast v ESEA Season 33: Global Challenge, kde se bude hrát o příjemných 75 000 $ a účast na ESL Pro League S12.

Mezi adepty na postup je i německý tým Sprout, za který nastupuje český AWPer Tomáš „oskar“ Šťastný.

 

Dota 2

WePlay! Dota 2 Tug of War: Mad Moon

Největší událostí tohoto týdne je další ze série turnajů WePlay!. Nejedná se sice o oficiální zastávku Dota Pro Circuit, přesto nabídne prize pool ve výši 300 000 $ a účast řady největších hvězd.

  • Team Secret
  • Nigma
  • Virtus.pro
  • Ninjas in Pyjamas
  • B8
  • Gambit Esports
  • Infamous
  • Aggressive Mode

Největšími favority je jednoznačně Team Secret, našince bude ale zřejmě nejvíce zajímat účast uskupení Aggressive Mode, za něž nastupuje Slovák Oliver „skiter“ Lepko.

Oliver
Oliver Lepko ještě v barvách týmu Infamous

Těšíme se také na první velký turnaj organizace B8, za níž stojí aktivně hrající kapitán a zakladatel Danil „Dendi“ Ishutin.

 

StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor Season 3 China Qualifier

Ve středu finišuje čínská kvalifikace na StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor. V boji zbývá poslední trojice ve složení Newbee,Keen Gaming a Team Aster. Motivace je přitom obrovská, jelikož v hlavním turnaji se bojuje o 300 000 $ a postup na ESL One Los Angeles o milion dolarů.

 

League of Legends

Tento týden pokračují (téměř) veškeré kvalifikační zastávky na Mid-Season Invitational 2020. Zejména pak evropská LEC, korejská LCK a americká LCS. Čínská LPL je až do odvolání pozastavena z důvodu nebezpečí koronaviru.

V evropské LEC Spring pak naleznete hned několik našich reprezentantů v různých týmech, které rozhodně nehrají druhé housle.

 

Češi v LEC Spring 2020

V prozatím nejlepším týmu turnaje Misfits Gaming působí Petr „Denyk“ Haramach. Daří se také MAD Lions, kde naleznete hned dva naše zástupce: Marek „Humanoid“ Brázda a Matyáš „Carzzy“ Orság. Patrik „Patrik“ Jírů bude muset se svými Excel Esports ještě trochu zabojovat.

Humanoid a Carzzy v MADLions
Humanoid (druhý zleva) a Carzzy (čtvrtý zleva)

Průběžné pořadí LEC Spring 2020

  1. Misfits Gaming 6-2
  2. G2 Esports 6-2
  3. Origen 6-2
  4. MAD Lions 5-3
  5. Fnatic 5-3
  6. Rogue 5-3
  7. Excel Esports 4-4
  8. SK Gaming 2-6
  9. FC Schalke 04 Esports 1-7
  10. Team Vitality 0-8

 

Hearthstone

DreamHack Anaheim 2020

Během víkendu 21. a 23. února se uskuteční turnaj v karetní hře Hearthstone pro až 150 hráčů o 2500 $.

 

Apex Legends

Twitch Rivals: Apex Legends Showdown

V pátek 21. v 18.00 SEČ začíná další ze série Twitch Rivals Showdown, tentokrát v battle royal hře Apex Legends. Akce zúčastní 60 streamerů z Evropy a 60 z Ameriky. Každý region si rozdělí 25 000 $. Mezi šedesátkou evropských účastníků by se měl objevit také Čech hrající pod přezdívkou Batmanoba.

 

FIFA

FUT 20 Champions Cup Stage IV

V Paříži se o tomto víkendu odehraje finále velkého fotbalového turnaje Eleague FUT 20 o 80 000 $.

Samozřejmě si můžete fandění na svůj oblíbený esport i trošku okořenit, jelikož naše partnerské sázkové kanceláře nabízí zajímavé kurzy na většinu zmíněných událostí.