Esport News: V Overwatchi i Starcraftu II dobojováno. Kdo je vítěz?

Listopadové esport turnaje máme za sebou a do konce roku nás žádné další nečekají. Kdo v listopadových turnajích, které jsme mohli sledovat, vyhrál a s jakou výhrou odešel?

 

Zdeněk Utrhlička

Zdeněk Utrhlička

Esport News: V Overwatchi i Starcraftu II dobojováno. Kdo je vítěz?

Listopadové esport turnaje máme za sebou a do konce roku nás žádné další nečekají. Kdo v listopadových turnajích, které jsme mohli sledovat, vyhrál a s jakou výhrou odešel?

 


Esport Overwatch World Cup

Z 12 týmů reprezentující různé státy se nakonec výhercem stal americký tým v čele s Analynn Dangem a spoluhráči Vinit Patel, Aaron Atkins, Jae Choi a Harsha Bandi. Tým z USA letos turnaj vyhrál naprosto definitivním způsobem (žádná prohra), což byl nečekaný obrat oproti minulému World Cupu, kdy tým ve stejném složení vybojoval pouze 8 pozici.

Definitivní výhra 4:0 s celkovým maximálním ziskem 12 bodů padla po porážce Číny, která se umístila na druhém místě se ziskem 10 bodů. Turnaje se dále zúčastnily týmy ze Severní Koreje (3. místo), Francie (4. Místo) a Švédska, Británie, Švýcarska, Nizozemska, Ruska a Kanady.

Celý turnaj se odehrával ve městě Anaheim v Californii a zúčastnilo se jej celkově 50 hráčů z celkového počtu 10 týmů, jejž prošli kvalifikací. Minulý rok činila výhra po přepočtu 368 tisíc Kč. Očekává se, že letošní výherní tým si domů odnese o něco víc.

 

Esport Starcraft II WCS Global Finals

4 dny zpátky byl výhrou korejského hráče Darka (Ryung Woo) stvrzen i konec celkového turnaje ve SCII, jenž je mezi esport turnaji tím snad nejsledovanějším. Domů si mladý Ryung Woo  odnesl ohromující částku 4.890.000 Kč.  V posledním finálovém zápase vyhrál nad italským Reynorem (Riccardo Romitl) s celkovým počtem 4 výher a jedné porážky.

Turnaje se zúčastnil i bývalý finský šampión a světová legenda Serral (Joona Sotala), jenž na úrovni Premier Leage disponuje počtem 10 výher (1. umístění) z celkového počtu 18 zápasů. Bohužel letos se Serral dostal pouze do semifinále, ve kterém prohrál (2:3) s Riccardem. Zda ho uvidíme i příští rok je nejasné. Serral má výbornou výherní kariéru a ukončení soutěžení není pravděpodobné. Avšak jeho letošní porážka byla nečekaná, jelikož byl favoritem.

Výhře Ryunga Woo nic nenasvědčovalo. I když zápasí již od roku 2015, tak první místo z celkových 25 zápasů v Premier League si dokázal vybojovat pouze v 5 případech. Většinou se umístil na 3 – 4 pozici. Avšak Dark je skvělým příkladem, potvrzující, že i svět esportu je proměnlivou záležitostí.

 

Mohlo by vás zajímat

Karlos Vémola vs. Attila Végh. Na koho si vsadit v zápase století?

MS v ragby vrcholí. All Blacks berou bronz. Jak dopadne finále?

Sportovní akce v listopadu