V pouhých 16 letech zemřel při tréninku motocyklový talent Jakub Gurecký

Roman Mráz

Roman Mráz

V pouhých 16 letech zemřel při tréninku motocyklový talent Jakub Gurecký


Zlínský rodák Jakub Gurecký utrpěl během halového tréninku na Slovensku v pondělí 7. února vážná poranění hlavy, kterým později podlehl. Mladý motocyklista, jehož domovskou stájí bylo Brno Circuit Junior Racing, byl považován za největší talent své generace.

Nenaplněná kariéra lemována mnoha úspěchy

O tragédii mladého jezdce informoval veřejnost web motormix.cz a následně smutnou událost potvrdil také Autoklub ČR. Jakub Gurecký začal jezdit na motorce už ve svých 4 letech a svoji závodní kariéru odstartoval v Minibikové akademii Masarykova okruhu v Brně.

Během jeho krátké kariéry potvrzoval nálepku velkého talentu a sbíral jeden úspěch za druhým. Za zmínku určitě stojí, že se Jakub stal několikanásobným českým šampionem Minimotocupu, dále českým mistrem v závodech na minibiku, dvojnásobným vítězem německého mistrovství ADAC, či vicemistrem Evropy v kategorii Honda NSF 100. V loňském roce se zúčastnil španělského juniorského mistrovství Cuna de Campeones a zvítězil v Northern Talent Cupu s motocyklem KTM.

Jako teprve sedmý český závodník v historii se dokázal kvalifikovat i do prestižního mezinárodního závodu Red Bull Rookies Cup v letošním roce. Toho se už mladý závodník bohužel nedožil. Krátce po jeho smrti se na Instagramu Jakuba Gureckého objevila zpráva: „Kamarádi, byl jsem tady s vámi hrozně rád, moc jsem si to užil, i když to bylo jen krátce, pouhých 16 let. Sny, které jsem měl, se mi podařily splnit. Mějte se krásně a někdy si na mě vzpomeňte.